Praėjusiais metais parduota per 11 milijonų SSD kaupiklių

Pasak rinkos tyrimų bendrovės IDC, praėjusiais metais kompiuterių rinkoje buvo parduota vos 11 milijonų kietosios būsenos kaupiklių. Nepaisant to, verta pastebėti, jog jų pardavimai visgi augo 14 procentų ir jų veikiausiai laukia šviesi ateitis.

„SSD priėmimas į rinką ir toliau tęsis akivaizdžiai dėl kylančio jų pasisavinimo ir daugybės pranašumų, kuriuos turi šių kaupiklių serijos. Mes manome, jog SSD kaupiklių gamintojai pasieks talpą ir kainos taškus, kurie šiuos kietosios būsenos kaupiklius padarys patraukliu pasirinkimu aukštos klasės AK ir verslo sektoriuose, kur jų vertė patraukia dėmesį.“, – sakė Jeffas Janukowickis, IDC analitikas.

IDC mano, kuo neabejotinai tikime ir mes, kad greitesnį SSD pasisavinimą lemtų mažesnė kaina, kuri šiuo metu nėra labai prieinama. Žinoma, vis tiek krentant kainoms ir didėjant talpoms, mes galime tikėtis SSD augimo sparčių asmeninių ir nešiojamųjų kompiuterių segmente, o ne internetiniuose nešiojamuosiuose ir mobiliuose įrenginiuose.

1 Komentaras

  1. Linas parašė:

    Pagrindinė problema, jų kaina. Reikia dar tobulinti iš techninės pusės, kad jų gamyba taptų kur kas pigesnė. Man kol kas užtektų ir 64GB tokio SSD, svarbu, kad būtų greitas ir pakankamai pigus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.