Prancūzijoje kovoti su piratais vis dar sudėtinga

Prieš kiek daugiau nei du metus Prancūzijos prezidentas N. Sarkozi pasiūlė griežtesnes bausmes interneto vartotojams, kurie siunčiasi nelegalius failus. Šiemet buvo priimtas įstatymas, kuris jums puikiai žinomas – trys įspėjimai ir jūs netenkate interneto.

Nepaisant gražių kalbų, kaip pranešama, per daugiau nei pusę metų nebuvo padarytas nei vienas įspėjimas. Ekspertai mano, jog įstatymas artimiausiu metu nebus veiksmingas, nes jis reikalauja labai daug lėšų. Štai paskaičiuota, kad vien šimto žaidimų sekimas per metus kainuotų valstybės biudžetui net 400 tūkstančių eurų, kas yra milžiniški pinigai.

Net nežvelgiant į tai, įstatymas ir toliau galios, o veikiausiai keli šimtai vartotojų visgi bus nubausti. Kaip pastebi Žanas-Fransua Kope, Prancūzijos vyriausybės narys, failų apsikeitimas nebus sustabdytas įstatymais, tačiau dėka techninio progreso ir turinio gamintojų.

1 Komentaras

  1. Crembo parašė:

    Pft, tai aišku kad neįspėja, tai yra nenaudinga interneto tiekėjui – jis praranda pinigus, už tai, kad mažėja klientų. Be to, jiems reikia visus sekt ir sukurt visą įrangą ir įspėjimų sistemą.
    Trumpai tariant – milžiniški pinigai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.