(PR)Antrąjį ketvirtį „Tele2“ klientų skaičius, pajamos ir pelnas augo

Augęs klientų skaičius ir efektyvi veikla antrąjį šių metų ketvirtį toliau kėlė telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ veiklos rezultatus.

Pranešimas spaudai:


Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, „Tele2“ pajamos antrąjį ketvirtį išaugo 2,6

proc. ir buvo 119,8 mln. litų. Bendrovės EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) balandžio-birželio mėn. buvo 45,8 mln. litų, palyginus su pernai išaugo 31,2 proc. „Tele2“ EBITDA marža siekė 38 proc. Tuo pačiu laikotarpiu 2011 m. šis rodiklis buvo 30 proc.

„Tele2“ pirmojo pusmečio pajamos buvo 233,5 mln. litų, 2,9 proc. didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Bendrovės šešių mėnesių EBITDA buvo 92,8 mln. litų. Tai – 17,6 proc. daugiau nei pernai. Pusmečio veiklos EBITDA marža išaugo nuo 35 iki 40 proc.

„Patrauklios ryšio kainos ir aukšta paslaugų kokybė didino „Tele2“ klientų skaičių ir naudojimąsi paslaugomis. Veiklos pelningumą smarkiai padidinti leido efektyvus kaštų valdymas“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

„Tele2“ klientų skaičius antrąjį ketvirtį buvo 1,75 mln., 2,9 proc. didesnis nei tuo pat metu 2011 m. „Tele2“ rinkosi daugiausia operatorių keičiančių mobiliojo ryšio vartotojų – dėl numerių perkėlimo klientų padaugėjo beveik 15,2 tūkst. Smarkiai išaugo bendrovės verslo klientų skaičius – 15,9 proc., iki 108,9 tūkst.

Antrąjį ketvirtį „Tele2“ pradėjo savo mobiliojo ryšio tinklo modernizavimą ir per tris mėnesius investavo 9,5 mln. litų. Atnaujinimas leis padidinti bendrovės teikiamų paslaugų kokybę, sumažinti tinklo diegimo bei eksploatavimo kaštus ir pasirengti ketvirtosios kartos (4G) ryšio, grįsto LTE technologija, paslaugų teikimui ateityje. Be to, naujoji tinklo įranga bus taupesnė ir ekologiškesnė. Buvo įrengtos ir atnaujintos 114 bazinių stočių.

Investicinio banko „GILD Bankers“ 2011 m. sudarytame vertingiausių Lietuvos bendrovių sąraše „Tele2“ pripažinta vertingiausia šalies mobiliojo ryšio bendrove. „Tele2“ pernai buvo didžiausia mokesčių mokėtoja ITT sektoriuje. Bendrovės „RAIT“ kovo mėn. atliktos apklausos duomenimis, „Tele2“ yra populiariausias ir labiausiai rekomenduojamas operatorius Lietuvoje. Beveik pusė apklausos dalyvių teigė, kad naudojasi „Tele2“ paslaugomis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.