Prekybininkai uždirbo mažiau, tačiau prekyba klestėjo internete

Nepaisant to, kad per šventes dirbo bemaž visi didieji prekybos tinklai, dalis prekybininkų pareiškė, jog pasiekti geresnius pardavimus, kokie buvo praėjusį šventinį sezoną, nepavyko.

Tačiau lazda turi du galus. Pranešama, jog augo netradicinių, tai yra internetinių, parduotuvių pajamos. Tvirtinama, kad visos internetinės parduotuvės šį šventinį sezoną džiaugėsi net iki pusantro karto padidėjusiais pardavimais. Tai sako vieną – Lietuvos žmonės perima užsienyje paplitusią schemą ir perka tiesiog neišeidami iš namų. Interneto prekybininkai taip pat siūlo patrauklesnes kainas.

Iki prekybos tinklo atstovas spaudai V. Lopeta nedramatizavo ir teigė, jog parduotų prekių vienetų skaičius buvo gana panašus, kaip ir pernai, tiesiog pajamos mažesnės, nes yra kritusios kainos, o daugelis vartotojų pirko tik nukainotas prekes. Maxima tinklo atstovai teigė, kad mažesnes pajamas jie sieja su ekonomine krize ir žmonių taupymu.

Interneto prekybos centrų atstovai džiūgavo ir kalbėjo su optimizmu. Pigu.lt, vienos iš didžiausių interneto parduotuvių Lietuvoje, direktorius D. Lilys sakė, jog ne tik kalėdinė prekyba didėjo beveik dvigubai, bet ir aplamai viso ketvirčio pajamos. Patogupirkti.lt direktorius V. Milašiūnas pasidžiaugė, kad atsirado labai daug naujų klientų. Dygstant vis daugiau internetinių parduotuvių tikėtina, kad šiais metais dar labiau padidės jų pardavimo apimtys.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.