Prieš trejus metus Google Android įžengė į rinką

Šiandien sukako lygiai 3 metai nuo to momento, kai interneto giganto Google Android operacinė sistema įžengė į JAV rinką su operatoriumi T-Mobile ir tuo metu dar mažai žinotu išmaniųjų telefonų gamintoju HTC bei jo įrenginiu Dream.

Kaip žinia, pirmasis Google Android įrenginys buvo pritaikytas JAV operatoriaus T-Mobile tiklui ir turėjo dvigubą vardą – HTC G1 bei HTC Dream. Šis išmanusis telefonas pasižymėjo ištraukiama visaverte QWERTY klaviatūra bei 3.2 colio įstrižainės prisilietimui jautriu ekranu.

Išmaniajame telefone iš pradžių veikė pirmoji užbaigta Android 1.0 versiją, nors vėliau ją buvo galima atnaujinti iki Android 1.6 versijos. Šiuo metu, tuo tarpu, išmaniuosiuose telefonuose darbuojasi Android 2.3 versija, o planšetiniuose kompiuteriuose – Android 3.2.

Žvelgiant bendrai, Google Android sudrebino išmaniųjų telefonų rinką ir metė rimtą išūkį Apple iOS mobiliajai operacinei sistemai. Šiuo metu net neverta sakyti, jog Android pavergė daugelio iš mūsų širdis ir mes su nekantrumu laukiame naujos kartos Android 4.0 versijos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.