(PR)Informacinių technologijų milžinės EMC tikslas – padvigubinti pajamas Baltijos šalyse

Naujasis tarptautinės IT milžinės EMC Baltijos šalių regiono vadovas Sergei Butenko planuoja per dvejus – trejus metus padvigubinti kompanijos pajamas Baltijos šalyse.

„Artimiausių kelių metų planuose – pasiekti dviženklį metinį augimą, prie mūsų tinklo prijungti naujų partnerių bei pasiūlyti novatoriškus duomenų saugojimo, atsarginių duomenų kopijų, analizės, debesų technologijos, dokumentų valdymo ir kitus sprendimus“, – teigia S.Butenko, buvęs „Intel“ ir „Cisco“ kompanijų regiono padalinių vadovas. 

EMC padalinys Estijoje buvo atidarytas dar 2000 metais. 2010 metais kompanijos Rytų regiono dalimi tapo ir EMC padalinys Lietuvoje. Nuo šių metu pradžios Baltijos šalių padaliniai priklauso EMC Šiaurės šalių regionui. Šiuo metu Estijos padalinyje dirba 6 žmonės, Lietuvos padalinys turi 2 darbuotojus. Ateityje planuojama atidaryti kompanijos padalinį ir Latvijoje.

„Iki šiol, kalbant apie Baltijos šalis, didžiausi būdavo EMC Estijos padalinio pardavimai, tačiau mes planuojame šią situaciją pakeisti – daugiau dėmesio ir jėgų bus skiriama EMC produktams ir sprendimams populiarinti, reklamuoti Lietuvoje ir Latvijoje“, – pabrėžė S.Butenko. Vadovas paskaičiavo, kad paslaugų sektoriaus, kuriame veikia EMC, Estijos rinkos vertė yra apie 10 mln. JAV dolerių, tuo tarpu visą Baltijos šalių rinką jis vertina 50 mln. dolerių.  

Estijoje EMC klientais yra dauguma šalies bankų ir įvairios privačios bei valstybinės įmonės, organizacijos, institucijos, kurioms reikia saugoti ir apdoroti didelius kiekius duomenų. Kompanija ketina aktyviai veržtis į Latvijos ir Lietuvos rinką, pirmenybę teikiant viešajam sektoriui.

Sergei Butenko baigė Talino technikos universitetą, kuriame studijavo Informacines technologijas, penkerius metus dirbo „Intel“ atstovu Baltijos šalyse, o vėliau ir viso Rytų Europos regiono  atstovu; dvejus metus jis buvo „Snaigė Group“ marketingo vadovas Rytų Europai, o prieš prisijungdamas prie EMC komandos, jis šešerius metus dirbo „Cisco“ padalinio Estijoje pardavimų vadovu, Baltijos regiono ir plėtros vadovu Europoje, Viduriniuosiuose Rytuose ir Azijoje.

EMC korporacija yra pasaulinė lyderė IT paslaugų srityje, padedanti verslo įmonėms ir paslaugų teikėjams atlikti įvairias operacijas ir teikti IT paslaugas. Viena pagrindinių kompanijos teikiamų paslaugų – debesų kompiuterija. Pasitelkdama inovatyvius produktus ir paslaugas, EMC suteikia galimybę pasiekti debesų kompiuteriją bei taip padeda IT departamentams kaupti, saugoti ir analizuoti didžiausią vertybę – informaciją – lankstesniu, patikimesniu ir ekonomiškesniu būdu.

EMC yra kotiruojama Niujorko akcijų biržoje (NYSE) ir priklauso S&P 500 Index. „Fortune 500“ sąraše bendrovė užėmė 152 vietą. 2011 metais kompanijos pajamos siekė 20 mlrd. JAV dolerių. EMC veikia 85 šalyse, kur dirba apie 53,5 tūkst. darbuotojų. Tarptautinio verslo žurnalo „Forbes“ rinkimuose – „Labiausiai gerbiamos pasaulio kompanijos 2011“ – EMC užėmė 2 vietą kompiuterių kompanijų kategorijoje – ją aplenkę tik „Apple“ bendrovė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.