Pristatomi du nauji „Nokia“ nešiojamieji kompiuteriai

Neabejotina, jog „Nokia“ geriausiai žinoma dėl savo telefonų. Bet tai ne viskas – kompanija yra pardavusi licenziją kurti savo produktus prancūzų kompanijai grėsmingu pavadinimu „Off Global“. Pastarieji išleido du naujus „Nokia“ nešiojamuosius kompiuterius.

„Nokia PureBook Fold“ yra 2 in 1 tipo nešiojamasis kompiuteris perverčiamu ekranu, tuo tarpu „Nokia PureBook Lite“ yra klasikinis „laptopas“. Kitomis specifikacijomis, abu kompiuteriai yra beveik identiški. Kadangi jie buvo pristatyti rugsėjo pradžioje, galite atspėti, kad gamintojai juos pozicionuoja į moksleivius bei studentus.

Abu kompiuteriai turi mažos galios „Intel Pentium Silver N6000“ procesorių, integruotą grafiką, 8 GB RAM ir 128 GB SSD diską. Vaizdas rodomas 14,1 colio dydžio Full HD ekrane. Žemos galios procesoriaus platforma leidžia pasiekti ilgą bevielio veikimo laiką net ir nemontuojant didelės talpos baterijos. Mažas kaitimas ir didelės baterijos poreikio nebuvimas leidžia nesunkiai sumažinti kompiuterio storį ir svorį.

Visa tai gali atrodyti kaip protingas pasirinkimas mokslui. Visas kortas sumaišo kiek didoka kompiuterių kaina. „Nokia PureBook Lite“ kainuoja 449€, o „Nokia PureBook Fold“ 549€. Už tokią pačią kainą galime įsigyti pilnaverčius kompiuterius su „Intel Core i3“ ar „AMD Ryzen 3“ procesoriais. Jie yra ne tokie kompaktiški, bet darbas jais bus kur kas produktyvesnis.

2 Komentarai

  1. procc parašė:

    Jei žiūrint tik į galingumą, tai už tokią kainą laisvai galima nusipirkti ir Ryzen 5 ir i5.

  2. Ndx parašė:

    Na nebent už touch screen kainą, o tai lyginti jau būtų neteisinga

    Šiaip Tremont yra idealūs procesoriai video perziurom, web browsingui, ms office ir pan. Principe gaunam plonumą lengvumą ir gerą baterijos veikimo laiką, kai standartiniuose CPU (pvz i7-1260U) už tai reikia sumokėti galios kritimo saskaita. Bet tokių kompiuterių kaina neturetu lįsti į pigiausių i3 teritoriją

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.