Pristatomi vis nauji internetiniai nešiojamieji

Internetinių nešiojamųjų vajų pradėję Asus su savuoju Eee PC jau kiek išsisėmė, nes pristatė bemaž visus įmanomus variantus savo produktų linijoje, tačiau tai netrukdo kitiems gamintojams plėsti savo produktų gamos, ką visai neseniai padarė HP.

Pastarieji visai neseniai Europos ir JAV rinkoms pristatė DDR3 darbine atmintimi apginkluotą Mini 5103 internetinį nešiojamąjį su solidžiu dizainu pritaikytu verslo žmonėms. Už Atlanto šis mažylis kainuoja nelabai daug – apie 400 JAV dolerių.

Naujasis HP Mini 5013 yra galimas su Intel Atom N455 ar Atom N475 centriniais procesoriais, turi 2GB DDR3 darbinės atminties, SSD ar HDD kaupiklį bei integruotą GMA 3150 vaizdo posistemį. Visos kitos specifikacijos gana įprastos – WiFi, Bluetooth ir Ethernet jungtis.

Mums kyla klausimas, ar internetinių nešiojamųjų vajus kada nors pasibaigs? Į jų vietą kėsinasi tiek jau šiais metais pasirodysiantys planšetai iš įvairių kompanijų, tiek ir ypač mažai energijos vartojantys Intel ar AMD centriniais procesoriais pagrįsti įprasti nešiojamieji.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.