Pristatytas visiškai bevielis išorinis kietasis diskas

CNet praneša, kad mažai žinoma pasauliniu mastu kompanija Imation nusprendė išskirti iš bendros produktų gamos ir rinkai pristatė vieną iš pirmųjų bevielių išorinių kietųjų diskų, kurie su kompiuteriu jungiami USB sąsajos pagalba.

Imation Pro WX kaupiklis yra grįstas Wireless USB technologija, kuri leidžia naudojant USB 2.0 sąsaja prijungti prie kompiuterio įrenginius iki 10 metrų atstumu. Teorinė tokios jungties pralaida siekia 480 Mb/s. Tiesa, gamintojas sako, jog to pasiekti nepavyko. Įprastinė Pro WX sparta yra apie 120 Mb/s, ar kitaip 15 MB/s, o tai taip pat pastebimai lėčiau, nei įprastinių išorinių kietųjų diskų.

Kietasis diskas yra įprasto 3,5 colio dydžio, gana talpus – 1.5TB. Pakuotėje veikiausiai bus pateikiamas ir adapteris kompiuteriams, kurie nepalaiko Wireless USB standarto. Tikėtina, jog produktas kainuos gana daug – 500 JAV dolerių. Tai net tris kartus daugiau, nei tokios pačios talpos įprastinio kaupiklio, tad verta pagalvoti, ar verta mokėti daugiau už tai, kad nebereikės naudoti USB kabelio.

1 Komentaras

  1. complexxL9 parašė:

    visiskai bevielis? tai as taip supratau kad maitinimo laido nereikia 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.