(PR)Lietuvių užsienio rinkoms sukurtas portalas perkopė 1 mln. vartotojų ribą

Vis dažniau Lietuvos IT specialistai gali pasigirti ne tik vietos, bet ir tarptautiniais pasiekimais bei sukurtais projektais. Vienas iš tokių projektų – Mobofree. Kūrėjai praneša, kad užsienio rinkoms sukurtas portalas perkopė 1mln. vartotojų ribą.


Pranešimas spaudai:

Jungtinis lietuviško kapitalo bendrovių „SIR EU“ ir „Seminte“ prieš pusantrų metų pradėtas vystyti mobilaus interneto portalas „MoboFree“ perkopė 1 mln. registruotų vartotojų ribą.  Šį rezultatą bendrovės pasiekė su minimaliomis investicijomis į reklamą.

Tarp „MoboFree“ vartotojų – Prancūzijos, Didžiosios Britanijos bei kur kas egzotiškesnių šalių, tokių kaip Meksika ar Vietnamas gyventojai. Tačiau sparčiausiai projektas auga Afrikos šalyse – Kenijoje, Ganoje ir Nigerijoje. Dėl ekonominių ir socialinių priežasčių daugiau nei 80 proc. šių šalių gyventojų internetą pasiekia tik per mobilųjį telefoną. Mobilaus interneto naudojimas Afrikos šalyse įspūdingai auga kiekvienais metais, nes būtent internetas telefone čia dažniausiai yra ir vienintelė pramoga, ir vienintelis informacijos kanalas. Plėtra Afrikoje – sąmoningai projekto vystytojų pasirinkta kryptis.

„Plačiai paplitęs mitas, kad, norint vystyti didelius šiuolaikinių technologijų projektus užsienio rinkose, reikalingos milžiniškos investicijos, yra neteisingas. „MoboFree“ pavyzdys įrodė, kad sėkmės galima pasiekti ir turint 3 žmonių komandą. O tiesiogiai į reklamos pirkimą per visą laikotarpį esame investavę vos 10 tūkst. eur. Prie projekto sėkmės ženkliai prisidėjo netradicinės marketingo priemonės, drąsūs eksperimentai ir, žinoma, sunkus bei kryptingas darbas“, – sako UAB „SIR EU“ steigėjas ir „App Camp“ vadovas Tomas Martūnas.

Prie „MoboFree” per dieną prisijungia daugiau nei 10 tūkst. naujų vartotojų, projekto lankytojai atverčia daugiau nei 10 mln. puslapių per parą. „MoboFree“ puslapis socialiniame tinkle „Facebook“  skaičiuoja  daugiau nei 70 tūkst. fanų, kurių skaičius taip pat sparčiai auga.

Socialinis tinklas „MoboFree“ vartotojams padeda susipažinti su naujais žmonėmis, susirasti antrąją pusę ir mokytis naujų dalykų neišeinant iš namų. Afrikos šalių vartotojai taip pat gali naudotis didele „MoboFree “ video pamokėlių baze, kurioje randa informacijos įvairiais praktiniais klausimais (kaip apsisaugoti nuo ŽIV, kaip sukurti gerą CV) ar gali mokytis dalykų, dėstomų mokyklose (pavyzdžiui, užsienio kalbų). Nuo kitų socialinių tinklų ir pažinčių portalų „MoboFree“ skiriasi tuo, kad skiria itin daug dėmesio projekto lokalizacijai, jo pritaikymui konkrečios šalies situacijai, gyventojų poreikiams ir skoniui.

„Žmonės naudojasi pažinčių svetainėmis visame pasaulyje. Tačiau lietuviai ir, pavyzdžiui, nigeriečiai pažintis virtualioje erdvėje linkę megzti visai kitokiais būdais. Tinkamai įvertinti kitame pasaulio gale gyvenančių vartotojų poreikius, vertybes, įpročius buvo vienas didžiausių iššūkių“ – sakė T. Martūnas.

Projekto verslo modelis paremtas virtualių prekių ir reklamos pardavimais. Pirmąsias pajamas projektas generuoti pradėjo jau pirmaisiais veiklos mėnesiais. Šiuo metu jis jau yra peržengęs atsipirkimo ribą ir generuoja pelną.

„Artimiausiuose „MoboFree“ komandos planuose – tolesnė aktyvi plėtra pasirinktose šalyse, projekto aplikacijų išmaniesiems telefonams vystymas. Mobiliojo interneto rinka – labai dinamiška, todėl nekuriame planų dešimčiai metų į priekį. Nuolat stebime vartotojų elgesį, pokyčius bei lanksčiai į juos reaguojame. Tikimės 2012 metų pabaigoje pasiekti 5 milijonų vartotojų ribą“ – sako T. Martūnas.

3 Komentarai

  1. daimonass parašė:

    Nejaugi jus tokius straipsnius vadinat TN’o ateitimi ?

  2. ZigZag parašė:

    Daimonass, ne, tokių straipsnių nevadiname ateitimi TN. Tačiau, kaip jau ir sakiau tau vakar, TN nebebus vien giliai technikos portalas. Taip, šiandien naujienų neparašiau, kartais būna, kad neišeina.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.