(PR)Mobilusis internetas lietuviams reikalingas visur ir visada

Nors dar vakar rašėme, kad daugumai lietuvos gyvenotojų išmanieji telefonai yra tik aksesuarai ir jų neišnaudoja, tačiau panašu, kad žmonėms, kurie visgi naudojasi visomis suteikiamomis galimybėmis, mobiliojo interneto reikia visur ir visada. Bent jau taip teigiama Omnitel atlikto tyrimo rezultatuose.


Pranešimas spaudai: 

Gyventojai, besinaudojantys išmaniaisiais telefonais, vis dažniau sparčiu mobiliuoju internetu nori naudotis bet kur ir bet kada. Viena  pagrindinių to priežasčių – galimybė padidinti darbo efektyvumą dirbant ne darbo vietoje, atskleidė telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ apklausa, atlikta naudojantis tarptautine mobiliąja programėle išmaniesiems telefonams „Omnitel Trends“.

Net 86 proc. „Omnitel Trends“ programėle apklaustų išmaniųjų telefonų turėtojų yra svarbu, kad mobilusis internetas būtų pasiekiamas ne tik mieste, bet ir užmiestyje. Didesnės aprėpties poreikis jaučiamas ne tik pramogavimui – net 83 proc. respondentų įsitikinę, kad galimybė naudotis sparčiu mobiliuoju internetu ne darbo vietoje didina jų darbo efektyvumą. Daugiau nei pusei – net 56 proc. – apklaustųjų būtina, jog mobilusis internetas būtų pasiekiamas bet kur ir bet kada. 

„Omnitel Trends“ apklausos rezultatai rodo, kad galimybė naudotis patikimu mobiliuoju internetu bet kurioje šalies dalyje – ne tik miestuose, bet ir sodybose, kaimuose ar pajūryje – šiandien yra tarp svarbiausių mobiliojo interneto kriterijų. Džiaugiamės galėdami savo klientams pasiūlyti plačiausią Lietuvoje išmanųjį 3G tinklą, leidžiantį visavertiškai naudotis išmaniaisiais įrenginiais“, – sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis. Net 94 proc. respondentų mobiliuoju internetu naudojasi kasdien. Be to, didėja ne tik mobiliojo interneto naudojimo sritys, bet ir laikas, kurį vartotojai praleidžia naudodamiesi juo. 54 proc. apklaustųjų mobiliuoju internetu naudojasi daugiau nei valandą. Daugiau nei penktadalis apklaustų išmaniųjų telefonų turėtojų teigia, kad mobiliuoju internetu naudojasi daugiau nei tris valandas arba visą dieną, nes mobilusis internetas yra jų darbo priemonė.

Tyrimas atskleidė ir naują iššūkį telekomunikacijų bendrovėms – pavieniai mobiliojo interneto kriterijai, tokie kaip greitis ar kaina, nebėra lemiami veiksniai renkantis operatorių. Visų kriterijų – aprėpties, kainos, greičio, galimybės naudotis mobiliuoju internetu tiek nešiojamajame kompiuteryje, tiek telefone ar planšetiniame kompiuteryje – santykis respondentų vertinamas labiausiai. Už visų mobiliojo interneto kriterijų visumą balsavo beveik 40 proc. respondentų.

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, „Omnitel“ pirmauja Lietuvoje pagal 3G tinklo aprėptį Lietuvos teritorijoje visuose signalo stiprumo lygiuose. Ne mažesnio nei -95 dBm signalo lygio, reikalingo patikimai naudotis 3G ryšiu lauke ir pastatų viduje, „Omnitel“ 3G tinklas yra daug platesnis nei kitų operatorių. Praėjusiais metais „Omnitel” pirmoji iš Lietuvos judriojo ryšio bendrovių Lietuvoje pradėjo teikti 4G paslaugas, kuriomis šiuo metu gali naudotis visų didžiųjų miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio – gyventojai.  

Apie „Omnitel Trends”

„Omnitel Trends“ yra nemokama tarptautinė programėlė išmaniesiems telefonams, su kurios pagalba atliekami telekomunikacijų rinkos tendencijų tyrimai. Bendrovės, įeinančios į „TeliaSonera“ grupę, „Trends“ programą naudoja 12-oje šalių. „Omnitel Trends“ yra pritaikyta išmaniesiems telefonams su „iOS“, „Android“, „Symbian“ operacinėmis sistemomis bei „Mobile Web“ naršyklei. Ji jau yra pateikiama pagrindinėse programėlių parduotuvėse „App Store“, „Android Market“ bei „Ovi Store“.

2 Komentarai

  1. dinux parašė:

    Android markete rodo, kad „Omnitel Trends" naudoja vos 15 žmonių. Na dar pridėkime Applo penkiolika vartotojų ir du simbiano 🙂 tai čia iš tiek vartotojų padarė išvadas? 😀

  2. ZigZag parašė:

    Matyt, kad taip 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.