Prognozuojama, kad „Intel“ dalis serveriuose kris žemiau 90 % ribos

„Intel“ dabar visiškai dominuoja serverių rinkoje, nes čia AMD daug metų nieko pasiūlyti neturėjo. Po EPYC procesorių išleidimo šiame segmente viskas pasidarė kiek įdomiau, bet AMD atkovoti bent dalį šios rinkos yra labai sunku.

„Digitimes“ praneša, kad dėka „Zen 2“ ir naujų EPYC procesorių AMD rinkos dalis serveriuose 2020 metų gale išaugs iki daugiau nei 10 %, taip „Intel“ liks mažiau nei 90 % rinkos. Tarp 2017 metų ketvirto ketvirčio ir 2018 metų ketvirto ketvirčio AMD dalis serveriuose nuo 0.8 % pakilo iki 3.2 %. Tai padėjo gauti papildomų pajamų, kurių tada kompanijai taip reikėjo, kad išgyventų.

„Intel“ kol kas nėra pateikusi tvirtos datos kada galės pasiūlyti 10 nm procesorius serveriams, o tai gali būti puikus šansas AMD su naujais EPYC procesoriais, kurie turi čipelių dizainą ir bus gaminami naudojant pažangią 7 nm litografiją. Tai gali leisti AMD pasiūlyti procesorius serverių rinkoms, kurie turės daug geresnį spartos/energijos sunaudojimo santykį už „Intel“ produktus ir tai gali nulemti klientų pasirinkimą.

3 Komentarai

  1. adex parašė:

    cia kai kalbama apie rinka tai omenyje turima paskutinio meto pardavimus ar aplamai esamu serveriu statistika?

  2. Ambient parašė:

    Super! Geriausios sekmes!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.