Prognozuojama, kad mobilių įrenginių DRAM brangs 10-15 %

Niekaip nesibaigiantis DRAM trūkumas ir toliau grasina didesnėmis atminties kainomis.  „DRAMeXchange“ prognozuoja, kad situacija rinkoje artimiausiu metu nepagerės, o tai lems, kad išmaniųjų telefonų DRAM atmintis brangs 10-15 % 2017 metų ketvirtame ketvirtyje. Įdomu, kad artimiausiu metu mobilių įrenginių DRAM atminties segmentas pagal vertę pirmą kartą istorijoje aplenks asmeninių kompiuterių DRAM segmentą. Tai nulemta gamintojų didelio susidomėjimo išmaniaisiais telefonais.

Jei pasiteisins prognozė tai pirmą kartą šiais metais mobilių įrenginių DRAM atmintis bus brangesnė už asmeninių kompiuterių atmintį.

Kas blogiausia, DRAM atminties segmente teigiamų pasikeitimų neišvysime ir kitais metais, nes gamintojai planuoja tik riboto dydžio pasiūlą. Manoma, kad kitais metais gamybos linijos bus nukreiptos į serverių DRAM atminties gamybą. Kitais metais bus stipriai išaugusi tokios atminties paklausa dėl didžiulių naujų duomenų centrų, kuriuos stato tokie gigantai kaip „Google“, „Facebook“ ir „Amazon“.

1 Komentaras

  1. newdiamond parašė:

    pagaliau kazkas pagal loginius ekonomikos desnius :D:D:D
    o ne kaip anksciau…brangsta RAM PC, nes gamina daugiau mobiliems :D:D:D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.