Prognozuojama, kad „Samsung“ pelnas mažės perpus

„Samsung“ penktadienį turi atskleisti oficialius antro ketvirčio finansinius rezultatus, o jau dabar analitikai prognozuoja, kad jie nebus patys geriausi. Manoma, kad pelnas sumažės perpus. Iš dalies tokia situacija klostosi dėl „Huawei“ draudimų. „Huawei“ pirkdavo nemažą kiekį dalių iš „Samsung“, tad čia pajamų kritimas yra neišvengiamas. Tiesa, „Samsung“ einant laikui tikisi atsigriebti dėka didesnių telefonų pardavimų – planuojama parduoti 37 mln. daugiau telefonų per metus. Padidėję telefonų pardavimai kompanijai būtų dviguba nauda, nes tada pajamos plaukia ne tik iš parduotų telefonų, bet ir iš pagamintų dalių.

Prognozuojama, kad antrame ketvirtyje „Samsung“ pelnas sieks 5.14 mlrd. JAV dolerių. Tai yra apie 60 % mažesnis skaičius nei prieš metus tuo pačiu laikotarpiu. Palyginimui, pirmame ketvirtyje pelnas siekė 5.4 mlrd. JAV dolerių, o šis skaičius irgi nedžiugino kompanijos.

„Samsung“ yra didžiausias DRAM ir NAND atminties tiekėjas, o dabar šių lustų kainos yra ypač mažos. Manoma, kad šiame rinkos segmente kainos nekils bent iki metų galo, bet „Samsung“ ir „Micron“ sako, kad jos gali kiek ir pakilti.

4 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Kad draudimas jau atšauktas prekiauti su Huawei.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.