Prognozuojama, kad AMD rinkos dalis dar labiau susitrauks

AMD pastarieji metai buvo tikrai sunkūs, kompanija kovoja dviem frontais ir jai sekasi ne itin gerai, nes pagrindiniams savo konkurentams nuolatos prarandama vis daugiau rinkos dalies.

Analitikai mano, kad AMD situacija 2016 pirmajame ketvirtyje ne tik, kad negerės, bet dar pablogės. Kompiuterių pardavimai nuolat lėtėja, o pagrindiniai konkurentai „Intel“ ir „nVidia“ turi labai stiprius produktų portfelius, o tai jiems leidžia nuolatos didinti rinkos dalį prieš AMD.

Produktai, galintys išgelbėti kompaniją, dar toli: sekančios kartos vaizdo plokštės bus išleistos vasarą, o pirmieji „Zen“ architektūros procesoriai tik metų gale. Kai kurie bijo, kad net AMD pasiūlius labai konkurencingus produktus pirkėjus susigražinti bus labai sunku tiek vaizdo plokščių, tiek procesorių segmente.  

9 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Na jiems reikia susitvarkyti mobiliąją rinkos dalį, nes ten visiškas štilis.

  2. SoTOP parašė:

    Norint tai padaryt reikia nauju produktu. Tiek mobilus procai, tiek vaizdo plokstes pas AMD yra beviltiskai pasene ir niekas nepasikeis iki polaris/zen, iki kuriu dar grubiai puse metu.

  3. vacoum parašė:

    va kaip buna, kai is segmingo produkto uzdirbtus pinigus permeta gaivinti minusinius. Minusiai neatsigauna, o sekmingiems pritruksta biudzeto toliau buti sekmingiems.

  4. ZeroFM parašė:

    nereikia perleidinėt to pačio š ir nebūtų tokia situacija !!!
    tiek cpu tiek vga perleidinėja su nesąmoningais ,,upgrade“ pvz: 8350 clockino iki 4.7GHz ir ale naujas cpu , r9 290(x) pakėlė dažnius ir jums ,,naujos“ r9 390(x) kortos . nvidia su kiekvienais metais per visus įmanomus galus performina .

  5. SoTOP parašė:

    Is dangaus naujos vaizdo plokstes ir nauji procesoriai nekrenta.

  6. SarzzeR parašė:

    Tai va, kad… Sukurti naują CPU ar GPU procesorių kainuoja ne tik daug pinigų (kokį 1 bilijoną), bet ir trunka daug laiko, o patobulinimai – lengviau padaromi. Tai tą ir darė AMD. Geras paaiškinimas: https://www.youtube.com/watch?v=OvF3BJTLgRQ

  7. samanius1124 parašė:

    a kodel 670 nebeperformina pries 7950? A? 😀
    (net tuose zaidimuose kur nereikalauja daug vram)

  8. alonzo2 parašė:

    Nebus sunku susigrazint pirkejus, jeigu isleis konkurencintus produktus, o kainodara bus kaip Athlon xp laikais, uz ta pati nasuma 1/2 kainos 🙂

  9. zirnis parašė:

    noretusi ir saziningu kainu Europoje, Amerikai visada nustato mazesnes rekomendacines, o Europoje net tu didesniu rekomenduojamu kainu nebuna..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.