PUBG kūrėjai padavė „Fortnite“ kūrėjus į teismą

„Epic Games“ kuriantys „Fortnite“ žaidimą sulaukė nemalonios žinios. Juos į teismą padavė „Player Unknown’s Battlegrounds“ (PUBG) korporacija dėl plagijavimo ir autorinių teisių pažeidimo. Tie, kas stebi perkamiausių „Steam“ žaidimų rubriką nesunkiai pastebi, kad PUBG yra labai gerai perkamas žaidimas, o tokie pardavimai tęsiasi nuo 2017 metų. Tai leido Pietų Korėjos kūrėjams susižerti milijonus. Tuo tarpu 2017 metais išleistas „Fortnite“, kurį visi gali žaisti nemokamai, savo sėkmės sulaukė tik kiek vėliau, kai atsirado „Battle Royale“ režimas. Seniau buvo galima ginti bokštus, kas žaidėjų nelabai viliojo.

Būtent dėl „Fortnite“ „Battle Royale“ režimo ir buvo kreiptasi į teismą. PUBG kūrėjai mano, kad tai visiška jų žaidimo eigos kopija, o tuo pačiu panaudotas ir žaidėjų išmetimas atsitiktine tvarka žemėlapyje. Žaidėjai, pradėję žaidimą, turi susirasti ginklus, kad galėtų išlikti ir nugalėti priešus, taip pat kaip PUBG žaidime. Tuo pačiu turima priekaištų ir „Fortnite“ naudotojo sąsajai, nes ji labai primeną tą, kuri naudojama PUBG.

9 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Na nemaniau kad daeis iki teismo.. Nors panašumai bado akis xD

  2. Strelok parašė:

    Tai tu PUBG battle royale tipo zaidimu buvo ne vienas. Ai cia tuoj japonai gales i teisma padavineti kad ju filmo ideja nufirino

  3. ToBeX parašė:

    Nemanau, kad ką daug pasieks, Rust dar 2015 battle royal žaidžiau, irgi paleidžia random, renkiesi ginklus aprangas ir tt… tik tas išmetimas iš lėktuvo gal kiek akis bado 🙂 bet irgi nebuvo kažkokia inovacija didelė.

  4. MTNinja parašė:

    Nesamone, kaip gali PUBG idet Fortnite i teisma, jei battle royale sukure net ne PUBG, jau isviso patys pirmi battle royale rezimai buvo Minecraft ,,Survival Games“. o dar per Fortnite galima statyti, nera armoru ir t.t.. jei PUBG laimetu (tikriausiai taip nebus) tai Ark’as irgi galetu PUBG paskust, Unturned ir dar visokiu zaidimu.

  5. HowDoIplayGT parašė:

    Seip tai kodel tada PUBG nepadavė Free fire i teisma irgi kojijuoja aš nesupratau tiek laiko preijo o jie tik dabar padėve i teisma.

    • Stipena parašė:

      Padavė prieš 6 mėnesius. Esmė ta kad PUBG sukasi ant UE4 varikliuko, o Epic Games artimai bendravo su Mėlyna Skyle kuriant PUBG. Tad įdėja iš esmės pavogta bendradarbiaujant kas yra not cool.

  6. ZeroFM parašė:

    One such game was the Battle Royale mod for ARMA 2/DayZ, developed by Brendan Greene, known by his online alias, „PlayerUnknown“, and first released in 2013
    PUBG absoliučiai neturi jokių teisių reikalauti kažko .

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.