Puslaidininkių kompanijų, kurios neturi gamyklų, pajamos augo 44 %

„Trendforce“ duomenimis, dešimties didžiausių puslaidininkių bendrovių, neturinčių gamyklų, bendros pajamos pirmąjį ketvirtį išaugo iki 39,43 mlrd. dolerių, o tai yra įspūdingas 44 proc. metinis augimas.

Pirmoje vietoje išlieka „Qualcomm“ dėl puikių išmaniųjų telefonų lustų ir RF modulių pardavimų. Bendrovės daiktų interneto ir automobilių pramonės padaliniai taip pat šiek tiek augo. NVIDIA duomenų centrų verslas sudarė 45,4 proc. visų jos pajamų ir 0,4 proc. aplenkė žaidimų padalinį. Bendros kompanijos pajamos siekė 7,9 mlrd. dolerių, t. y. 53 proc. daugiau nei pernai. Tuo tarpu „Broadcom“ pajamos padidėjo palyginti nedaug – 26 proc.

AMD pajamos per metus išaugo 71 proc. iš dalies dėl to, kad šių metų pradžioje ji baigė „Xilinx“ įsigijimo sandorį. Net neįskaitant šio įsigijimo, bendrovės pajamos pasiekė rekordinį 5,33 mlrd. dolerių lygį dėl didelių pardavimų serverių sektoriuje ir konsolinių lustų padaliniuose. „Marvell“ pajamos per metus padidėjo dar labiau – 72 proc. dėl to, kad praėjusių metų pabaigoje įsigijo debesų ir duomenų centrų tinklų sprendimų teikėją „Innovium“.

8 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    Man tik įdomu kaip bus su Nvidijos pajamomis po to kai crypto nurkito iki 2020 metų lygio ir klausimas ar 20k usd bitcoin atlaikys. Aišku kiek teko skaityti mineriai dar nenutraukia miningo operacijų, manau tikisi, kad vėl atšoks kaina. Manau jeigu meškų rinką užsitęs gali rinkoje pasipilti naudotos vaizdo kortos. Nekažka būtų Nvidia prieš naujos serijos išleidimą.
    https://blockmagnates.com/bitcoin-miners-unload-their-btc-reserves-on-falling-prices/

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Ka cia dabar maineriai patiria tai juokas palyginus su tuo kai Eth nebebus galima kasti. Tada rinkoje liks tik uzkieteje fanatai, nemokantys uz elektra ir dideli verslai su maza elektros kaina. Va tada tai bus RTX 30 serijos ir RX 6000 serijos vaizdo ploksciu lietus. Visa sitai antroje metu puseje kazkada bus, tikslios datos dar nera.

      • StrelokRTX parašė:

        Nu čia viskas priklausys ar crypto išvis išliks po ekonomikos recesijos. Nes, kokios tai vertės crypto neturi ir nėra backinama jokių šalių. Pagal kapitalizacija ir taip nuo 3 trln usd iki 1 trln nukrito tai kažkokio didesnio poveikio ekonomikai lyginant kas šiuo metu vyksta neturės.

  2. SoTOP parašė:

    Iš tikrųjų net keista, kiek nedaug žmonių nori atsikratyti kortų.

  3. nemesis parašė:

    Na čia idomu kaip bus su second hand GPU rinkoje, bet aš manau, iš po pirmos mining krizės „pasimokiusių“ bus kad palaikau rx580 8GB kurios dabartinė vertė realiai 70eur dar 3 metus iki kitos mainingo krizės ir parsiduosiu už 450eur o gal net už 500-600eur?
    Realiai jei pirkai tarkim RTX3080 už 1.8k, kažką pakasei, kiek dabar už ją gausi kai naujos po 900eur vaikšto parduotuvėse? 600eur ir mažiau? Ne feng-shui. Bet galėtų būti rigų season end sale kaip buvo. Aš nieko prieš…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.