QLC V-NAND atmintį turintys „Samsung“ SSD kaupikliai – jau greitai

Po oficialiaus „Samsung“ pranešimo, kad kompanija dirba ties QLC atmintį turinčių SSD kaupiklių dabar mus pasiekia žinia, kad tokie SSD jau spėjo prieiti masinę gamybos stadiją. Kartu sužinome, kad „Samsung“ gebės pasiūlyti iki 4 TB talpos siekiančius modelius, kurie skaitant pasieks 540 MB/s, o rašant 520 Mb/s linijinius greičius. Vartotojas galės rinktis ir mažesnį (2 TB arba 1 TB) modelį, tačiau dar mažesnės talpos kaupiklių su QLC V-NAND greičiausiai pristatyta nebus.

Pietų Korėjos milžino teigimu, jų 4-bit QLC V-NAND sugeba pasiekti tokią pačią spartą, kaip ekvivalentiškas produktas, turintis 3D TLC V-NAND atmintį. Greta SATA produktų gamintojas taip pat planuoja integruoti QLC atmintį į NVMe protokolą naudojančius SSD kaupiklius, kurie pirmiausiai bus pasiūlyti verslo sektoriui.

Kol kas nėra atskleidžiama tiksli SATA magistralę turėsiančių naujienų išleidimo data, tačiau sprendžiant pagal paskutiniu metu suintensyvėjusios informacijos srautą startas turėtų įvykti jau greitai. Galima tikėtis mažesnių kainų už dabartinius TLC V-NAND naudojančius kaupiklius, konkrečiai 860 EVO, ir trijų metų trukmės garantinio laikotarpio.

10 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Tai čia bus taikoma į vidutinį segmentą su šitais ssd ?

  2. BC00 parašė:

    Techniškai, tai žemiausias segmentas. MLC (2-bit) > TLC (3-bit) > QLC (4-bit).

  3. Daemon parašė:

    O ką tokio žmoniško pasiimt, jei sakykim 1 TB SATA?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.