„Qualcomm“ atskleidė „Snapdragon 888“

„Snapdragon 888“ gauna ne tik naują vardą, bet ir naują architektūrą bei modemą. Šį lustą didžiosios kompanijos už uždarų durų jau galėjo pamatyti kiek anksčiau, o dabar atėjo paprastų mirtingųjų metas.

Naujas „Adreno“ grafikos procesorius galės pasiūlyti 144 fps spartą žaidimuose, o tvarkykles bus galime atnaujinti patiems. Teigiama, kad tai yra didžiausias grafikos procesoriaus galios padidinimas „Adreno“ istorijoje. Gaila, bet apie procesoriaus galią kol kas nutylima. Pasakyta tik tiek, kad „Hexagon“ procesorius gali pasiūlyti 26 TOPS (trillions of operations per second), pirmtakas „Snapdragon 865“ turi 15 TOPS, o „Apple“ sako kad jų M1 lustas pasiekia 11 TOPS spartą.

„Snapdragon 888“ turi trečios kartos X60 5G modemą, kuris yra suderinamas su daugumos operatorių tinklais pasaulyje. Lustas dar turės WiFi 6E bevielio tinklo modulį. Tai reiškia ax 6 GHz bevielio tinklo palaikymą, o taip pat gausime Bluetooth 5.2 palaikymą.

Kol kas nepranešama, kada bus galima įsigyti pirmuosius telefonus su „Snapdragon 888“.

7 Komentarai

  1. EscO parašė:

    kinuose 8 laimingas skaičius (dėl giminystes begalybei) kaip kad pas vakariečius 7, – the more you know

  2. Evaldino parašė:

    O šiaip tai šis SD888 skamba tikrai “promissing”.. vakar pirma karta bandžiau VR (Oculus Quest 1 su SD835), tai pagalvojau, jei tik CPU+GPU butu 4-5X galingesni (tada galima butu primest trukstamos rezoliucijos ir Hz), butu visai nieko zaislas (vietoj PS/Xbox).. dar pagalvojau, nu kokie 3-5 metai (iki galutinio VR produkto)…
    Bet tai, labai grubiai, sitas 888 gaunas 4X.. tai gal nebeilgai laukt iki padoraus (all-in) VR?

    • SoTOP parašė:

      Quest 2 nemažas žingsnis į priekį, ypač rezoliucija ir kaina. Problema su tokiais VR yra ta, kad jie niekada negalės varžytis su prie PC jungiamais, plius visi „viduriai“ kainą didina(nors Quest 2 palyginus tikrai pigus). Aš sakyčiau optimaliausia būtų bevielis VR transliuojant vaizdą iš PC, tik dabar nelabai yra kaip tam reikalingą bevielį greitį išlaikant minimalų vėlinimą pasiekti.

      • Frantisekas parašė:

        Kaip tik sian einu pasiimt vaikam quest 2. Seip ji galima prijungt ir prie pc su laidu ir tada grafika siektiek pagereja. Na nesidomejau perdaug, VR’e ne grafika svarbiausia 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.