Qualcomm anonsavo dviejų branduolių Snapdragon procesorius

Gerai žinomas išmaniuosius telefonus varomų lustų gamintojas Qualcomm pranešė, kad ketina pristatyti pirmuosius dviejų branduolių Snapdragon procesorius, kurie dirbs 1,2GHz dažniu ir įsikurs naujuose, galingesniuose aukštos klasės išmaniuosiuose telefonuose.

Qualcomm Snapdragon MSM8260 ir MSM8660 procesoriai bus gana panašaus pajėgumo, tačiau skirsis savo ypatybėmis. Štai pirmasis palaikys tik HSPA+ mobiliojo ryšio standartą, tuo tarpu antrasis – HSPA+ ir CDMA2000 EV-DO. Nepamirškime ir integruoto 3D vaizdo akseleratoriaus, garso varikliuko, GPS ir galimybės iškoduoti 1080p vaizdą.

„Pirmosios kartos Qualcomm Snapdragon lustai nustatė naujas ribas aukštos klasės išmaniuosiuose telefonuose, o mūsų antroji karta jau siūloma vartotojams. Mums labai malonu pristatyti trečiąją kartą mūsų klientams, kurie jau pradeda darbus prie įrenginių, kurie turės mūsų dviejų branduolių MSM8260 ir MSM8660 lustus.“, – sakė Styvas Mollenkopfas, kompanijos viceprezidentas.

Qualcomm šiuo metu ruošia ir ypač sparčią QSD8672 versiją, kuri taipogi turės du branduolius, tačiau dirbs net 1,5GHz dažniu. Šiuo procesoriumi bus bandoma vilioti planšetų kūrėjus, kad pastarieji diegtų minėtą lustą į savo gaminius.

4 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Vot cia jau kazkas naujo ir verta demesio, bet nelabai isivaizduoju kolkas kur smartphonuose ji butu imanoma isnaudot? Jei ir 600mhz cpu symbiane puikiai susidoruoja su 720p video, tiek atkuriant, tiek filmuojant hd.

  2. ToBeX parašė:

    blyn blyn galimybės iškoduoti 1080p vaizdą. telefone ziuret… kaikuriu senukai kompai tokiu nevelka 😀 o cia kiseneje gulinti dezute, su tokiu procesorium, kur nusiris ta taips sparciai tobulejanti technika 🙂 serveris po poros metu bus belaidis telefoniuko dydzio kiseneje nesiojamas 🙂

  3. nanoWorld parašė:

    Idomu tik kiek ilgai is baterijos dirbs per tokius ziurejimus 🙂

  4. PauliusBa parašė:

    Manau, kad baterijai smūgio nebus normalaus naudojimo metu dėl galimybių branduolį atjungt, mažint darbo dažnį ir tt. Bet va jau HD per tv žiūrint, gal visgi reiktų maitinimo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.