„Qualcomm“ detalizavo „Adreno 530“ grafikos posistemę

„Qualcomm“ deda daug vilčių į dabar kuriamą „Snapdragon 820“ lustą, kuris galimai leis lengviau konkuruoti labai agresyvioje mobiliųjų įrenginių rinkoje. Apie „Snapdragon 820“ kol nėra žinoma labai daug, aišku kad luste rasime „Kryo“ išskirtinio dizaino procesoriaus branduolius bei „Adreno 530“ grafikos posistemę.

„Qualcomm“ nusprendė pakelti dalelę paslapties šydo nuo „Adreno 530“ grafikos adapterio, tad dabar galime pamatyti koks spartos prieaugis mūsų laukia. Pasak kompanijos skaidrių, „Adreno 530“ sparta lyginant su pirmtaku „Adreno 430“ išaugs 40 %, bet tuo pačiu 40 % sumažės ir elektros sąnaudos. Tokios naujienos labai džiugiai sutinkamos mobiliųjų telefonų gamintojų, nes milžinišką rezoliuciją turintys ekranai reikalauja vis daugiau galios, tuo pačiu trokštant ir kuo mažesnių elektros sąnaudų.

Žiūrint į antrą skaidrę galime pamatyti, kad „Adreno 530“ suteiks net iki 2,5 karto didesnę spartą apdorojant vaizdo medžiagą. Grafikos posistemė palaikys OpenCL 2.0, Renderscript, Vulkan, OpenGL ES 3.1+ AEP. „Adreno 530“ taip pat galės aptarnauti net iki trijų kamerų su 25 megapikselių rezoliucija ir 30 fps filmavimo greičiu.

Pirmųjų įrenginių su „Snapdragon 820“ lustu reikės laukti iki 2016 metų pirmojo ketvirčio, tada ar kiek anksčiau ir pamatysime iš kokio molio bus drėbtas naujausias „Qualcomm“ gaminys.

4 Komentarai

  1. CactusDude123 parašė:

    Keistoka, neseniai nutekėjo kad nebus Kryo branduolių, o bus Hydra branduoliai.
    Source: http://wccftech.com/snapdragon-820-hydra-cores-14-nm-finfet-q1-2016/

  2. Katonas parašė:

    Kadangi cia kaip ir qualcomm skaidres nematau reikalo jom netiketi, o ten kur tavo linkas taigi parasyta, kad nutekejo, tai kaip gandas, kurio tikrumas abejotinas.

  3. CactusDude123 parašė:

    Ok, suklydau 🙂
    Anyways, informatyvus straipsnis, like always 😀

  4. Katonas parašė:

    Del suklydimo neskubek, kai iseis tada pamatysim 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.