Qualcomm tikisi įveikti ARM

Vis didėjant išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių pardavimams, nieko keisto, jog prasidėjo kova dėl to, kas šiems įrenginiams pateiks daugiau lustų. O į kovą šiuo metu stojo dvi gerai žinomos kompanijos – Qualcomm ir ARM.

Apie esamus ARM Cortex-A9 ir artėjančius Cortex-A15 lustus mes jau esame kalbėję ne kartą, tačiau ką ruošia aršiausi konkurentai Qualcomm? Pasak įvairių paranešimų, visą naują mobilių lustų šeimą paremtą naująja Krait architektūra ir 28nm technologiniu procesu, kuri tęs Snapdragon lustų nutiestą kelią.

Naujoji serija, kurią sudarys keturi nauji lustai, pačių Qualcomm yra vadinama naujos kartos Snapdragon procesorių šeima, kuri turės įveikti artėjančius ARM Cortex-A15 lustus. Nors Qualcomm skaidrėse teigia, jog naujieji lustai, kurie partneriams bus pradėti tiekti jau šių metų pabaigoje, yra net 23 procentais spartesni už ARM galiūną Cortex-A15, tai sužinosime tik pasirodžius abiems produktams – jie abu vis dar yra tik kūrimo stadijoje.

Naujos kartos Qualcomm Snapdragon lustų šeima sudarys vieno, dviejų ir keturių branduolių produktai. Sparčiausias keturių branduolių lustas sugebės dirbti net 2.5GHz dažniu, o naujos kartos Adreno grafinis branduolys pasiūlys net iki 10 kartų didesnę spartą, nei jo esamas pirmtakas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.