„Radeon RX 6800“ serijos partnerių patobulintų modelių apžvalgos

Vakar apžvalgininkams buvo leista skelbti „Radeon RX 6800“ serijos išskirtino dizaino vaizdo plokščių apžvalgas. Iš tiesų apžvalgų buvo labai mažai, o tai reiškia, kad vaizdo plokštės net nespėjo pasiekti apžvalgininkų. Kito paaiškinimo tiesiog nėra. Situacija su RX 6800 serija nepagerėjo ir parduotuvėse. Jei kažkur ir buvo viena kita vaizdo plokštė, tai ji buvo akimirksniu nupirkta. Jau prieš šį partnerių vaizdo plokščių išleidimą buvo žinoma, kad parduotuvės beveik nieko negavo, o kai kur kiekiai buvo nuliniai.

Kalbant apie RX 6800 serijos partnerių modelius, jie yra šiek tiek geresni už standartinius AMD modelius, nes vaizdo plokštėms padidinus energijos limitus temperatūros ir triukšmas lieka labai panašūs. Dėl truputį didesnio energijos suvartojimo partnerių modeliai sugeba demonstruoti šiek tiek daugiau spartos, bet tai tik vienas kitas procentas.

AMD Radeon RX 6800 Series
Media Type AMD Radeon RX 6800 Model
ComputerBase POWERCOLOR RX 6800 XT Red Devil
SAPPHIRE RX 6800 XT NITRO+
Der8auer POWERCOLOR RX 6800 XT Red Devil [German]
Eteknix ASUS RX 6800 XT ROG STRIX LC [Video]
Expreview XFX RX 6800 XT Speedster Merc 319
GamerMeld POWERCOLOR RX 6800 XT Red Devil
Guru3D XFX RX 6800 XT Speedster Merc 319
SAPPHIRE RX 6800 XT NITRO+
HardwareLuxx ASUS RX 6800 XT ROG STRIX LC
HardwareUnboxed SAPPHIRE RX 6800 XT NITRO+
Hexus POWERCOLOR RX 6800 XT Red Devil 
KitGuru POWERCOLOR RX 6800 XT Red Devil [Video]
Overclock3D XFX RX 6800 XT Speedster Merc 319 [Video]
OverclockersClub XFX RX 6800 XT Speedster Merc 319
Overclocking ASUS RX 6800 XT ROG STRIX LC
PCWorld XFX RX 6800 XT Speedster Merc 319
TechPowerUP SAPPHIRE RX 6800 XT NITRO+
POWERCOLOR RX 6800 XT RED DEVIL

 

12 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Nežinau ant kiek teisybės, bet Brazilija jau pradėjo bausti perpardavinėtojus GPU ir konsolių. Pagrindas paprastas, mokesčių nemokat, o pardavinėjat siekdami pelno, prašom jums bauda. Galėtų visur taip būti, parduoda naują daiktą skelbimuose brangiau nei parduotuvėje ir priduodi į VMI, lai aiškinasi brudai.

    • adex parašė:

      nu ten kiek kitaip yra, cia suda issaiskintu nes kiekvienas turi savo teises ir lengvai issivartytu nuo VMI, nu gal viena kita locha perpardavinetoja prigautu

    • nemesis parašė:

      Ok. O tai kiek Jūsų nuomone tų GPU Lietuvoje nupirktų per mėnesį? Aš kažkodėl nemanau kad pas mus jau taip puola pirkti tas GPU ir dar už tokias kainas. Tai per mėnesį koks poreikis būtų RTX 3080 ar RX 6800XT už išleidimo kainą, konversiją į EUR ir mokesčius t.y. ~800EUR? 30 vnt.?

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Aš nežinau kiek, bet bendrai paėmus perpardavinėjimas nėra gerai mums visiems. Kai skelbiu daugiau RTX 30 matau nei parduotuvėse, man visai nepatinka nors ir nežadu pirkti, tuo labiau iš lupikautojų.

        • nemesis parašė:

          Na taip. Perpardavinėjimas nėra gerai. Bet jei yra paklausa, bus ir pasiūla. Nepirktų už kosmines sumas, biznis nevyktų ir niekas neperpardavinėtų.
          Aš skaičių ir nežinau, bet kažkaip nesitiki kad LT šluotų GPU po 900EUR bet kokiu atveju. Gal klystu…

          • Stipena parašė:

            Tai yra tiek pasiūla, tiek paklausa. Tik perpardavinėtojai panaikina dalį pasiūlos. Todėl tokiem kaip aš pirkimas nuplaukia arba atsideda keliems mėnesiams, gal net visiems metams. Perekūpai greit pripratina vartotojus prie aukštų kainų, tuo naudosis ir parduotuvės, tad už normalią kainą nematysim labai ilgai prekių.
            Nereikia čia bandyt pateisint ir primetinėt pasiūlos/paklausos principų. Kaip kad buvo su Zizu ir jo draugeliu, kai išpirko kaukes po to pardavinėjo už kelis kartus brangiau, teko net valstybei su įstatymais įsikišt. Tokie perpardavinėjimai mažų mažiausiai amoralu.

            • nemesis parašė:

              Su kaukėkm truputį kitas reikalas. Kaukės buvo pirmo būtinumo prekė ir jų trūko, o GPU yra n-tosios eilės klausimas, netgi labiau prabangos.

              Tai ką dabar kaltinti kad aukso kainos kyla? Rusus nes jie perka/kasa? Nori perka ir kasa, į kaimyno daržą nėra ko lįsti. O perka ir kasa nes žino kad su didele tikimybe parduos brangiau ir tiek. Gamintojas biznį padarė, tiekėjai padarė, pardavėjas padarė, perpardavinėtojas padarė, vartotojas irgi laimingas nes turi GPU kuri jam verta buvo daugiau, nei sumokėti EUR. Nematau problemos kaip ir. Visa ekonomika taip sukasi.
              Jei iš tavęs pasiūlytų du žmonės pirkti daiktą – vienas už 100EUR, kitas už 150EUR. Kuriam parduotum?
              Popierinis GPU išleidimas įvyko ir tiek. Kas pirmesnis – tas gudresnis…. Ir kaltink nekaltinęs ka nors – su vienu kepaliuku duonos 1000 žmonių nepamaitinsi…

              Aš nieko nekaltinu ir nesmerkiu, tiesiog būtent taip veikia visa rinka bado sąlygomis ir tiek…

  2. svabas2 parašė:

    Kernelis buvo teisus dėl atsakingo vartojimo, net per black friday

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.