„Radeon R9 280X“ ir „Radeon R9 270X“ pristatymas greičiau nei už savaitės.

Artėjant naujųjų AMD vaizdo plokščių išleidimo datai, nenuostabu, kad sulaukiama vis daugiau žinių apie naujuosius produktus. Jau seniau buvo žinoma, kad naujoje linijoje bus ne vienas pervadintas produktas iš senesnės vaizdo plokščių kartos, bet ir tuos gaminius supo daug neaiškumo. Dabar yra žinoma, kad  apžvalgas išvysime spalio 8d. kai baigsis spaudos suvaržymas. Tą pačia dieną turėtų prasidėti ir prekyba „naujomis“ „R9 280X“ ir „R9 270X“ vaizdo plokštėmis. Pirmomis prekybos dienomis bus prieinami gamyklinio AMD dizaino produktai, o partnerių patobulintos versijos su geresniu aušinimu pasirodys tuo pat metu arba artimoje ateityje.

Dėka nutekėjusių naujųjų vaizdo plokščių sisteminių programų (bios) galime sužinoti kiek daugiau ir apie specifikacijas, kurias atskleidė „Videcardz“.  Pradžiai apie „R9 270X“, žinoma, kad lustas bus kodiniu pavadinimu „Curacao XT“, tik neaišku kas slepiasi už šio vardo. Tai gali būti tiek „Pitcairn“ tiek „Tahiti LE“, todėl nėra aišku kiek srovių(stream) procesorių turės ši vaizdo posistemė. Minimi variantai su 1280sp, 1536sp ar net galimybė pamatyti 1792sp agregatą, labiau tikėtini pirmi du variantai. Atminties magistralė bus 256bit, o atmintis veiks 1.4GHz dažniu, kas duos efektyvų 5.6GHz dažnį. Pats procesorius veiks 1000MHz dažniu, bet galės pasiekti 1050MHz boost režime. Kaina lieka kaip ir ankščiau ~199$

Toliau informacija apie „R9 280X“. Jau ankščiau buvo žinoma, kad po aušintuvu slėpsis „Tahiti“ lustas. Plokštė turės tokias pat technines specifikacijas kaip ir dabartinė „HD 7970GHz“ tik skirsis lusto bei atminties dažniai.  Kiek nuviliančiai vaizdo procesorius darbuosis tik 850Mhz, bet galės pasiekti 1GHz dažnį boost režime, atminties greitis atrodo malonesnis akiai, turėsime efektyvų 6GHz dažnį. Tikėtina,  kad sisteminė programa (bios) nutekėjo iš inžinerinio pavyzdžio vaizdo plokštės, tad gal sulauksime didesnio lusto dažnio.  „R9 280X“ kaina išleidimo metu suksis apie 300$ ribą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.