„Raptor Lake“ turės naują įtampos reguliavimą, kuris sumažins energijos sąnaudas

Pasirodė įdomios informacijos apie būsimus „Intel Raptor Lake“ procesorius, o jei tiksliau apie naują įtampos reguliatorių, kuris padės ne tik sumažinti energijos sąnaudas, bet šiek tiek padidins ir spartą. Paaiškėjo, kad „Intel“ naują įtampos reguliatorių planuoja nuo 2020 metų sausio, bet patentas pasirodė tik tų pačių metų liepos mėnesį. Šį įtampos reguliatorių „Intel“ vadina DLVR (Digital Linear Voltage Regulator). Patente rašoma, kad pridėjus papildomą įtampos reguliatorių, pavyzdžiui ant pagrindinės plokštės, procesoriaus branduolių energijos sąnaudos gali sumažėti. Visa tai dėl daug tikslesnės įtampos apkrovos metu. Teigiama, kad šis metodas yra gan paprastai įdiegiamas su minimaliais kaštais.

Pačios „Intel“ skaidrės rodo, kad su DLVR galima sutaupyti iki 25 % energijos sąnaudų, o įtampa gali būt mažesnė net iki 160 mV. Kaip matote iš lentelių, didžiausi energijos sutaupymai yra vidutinės/žemos apkrovos metu. Procesoriui veikiant pilna galia jam įtampos sumažinsi. „Intel“ taip pat mano, kad toks papildomas įtampos reguliavimas gali duoti apie 7 % daugiau spartos.

„Raptor Lake“ procesoriai priklausys 13 „Core“ procesorių šeimai ir turėtų būti išleidžiami 2023 metų pradžioje.

4 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Nieko neturėtų stebinti, bėgant laikui „undervolting’as“ kurį dabar žmonės daro bus visiškai automatinis.

  2. trauklapis parašė:

    Čia ne į temą truputį. Išleido Alder lake platformą su Z690. Procesoriai ir motininės yra, o ddr5 ir aušintuvų negausi Lietuvoje. Čia taip specialiai, kad nieko nepirktum?

    • SoTOP parašė:

      Naujo standarto ramų gamyba visada prasideda lėtai, ir senesnis DDR4 daugumai yra daug optimalesnis pasirinkimas šiai dienai net jeigu ir būtų galima gauti DDR5, nes kainos nelinksmos pastarųjų, ypač žinant kad čia gana lėti pirmos kartos variantai.

      Va su aušintuvais tai tikrai kažkaip užvėluota buvo, naujų oficialių 1700 aušintuvų mažai, o senam aušintuvui norėdamas gauti nemokamą montavimo rinkinį jau turi būti nusipirkęs motininę.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.