RDNA 2 architektūra turi pasiūlyti kur kas didesnį energetinį efektyvumą

Red Gaming Tech“ teigia gavę informacijos apie būsimą RDNA 2 architektūrą. Būtent šios architektūros grafikos procesorius naudos būsimos žaidimų konsolės, o taip pat didelis „Navi“ lustas.

RDNA 2 turės ženkliai geresnį energetinį efektyvumą. Turėtume sulaukti iki 50 % išaugusios spartos prie tų pačių elektros sąnaudų. Tai skamba labai įspūdingai, tad viską reikėtų vertinti labai atsargiai. Tai tuo pačiu gali būti ir tiesa, nes puikiai matome, kokia efektyvi yra „nVidia“ vaizdo plokščių architektūra, todėl gali būti, kad ir AMD pagaliau atrado būdų, kaip savo architektūrą padaryti daug efektyvesne.

Teigiama, kad RDNA 2 architektūros pagerinimai buvo tiek pačiame silicyje, tiek lusto dizaine. Tą padėjo padaryti ir „Zen“ procesorius kuriantys inžinieriai, kurių komanda buvo perkelta į „Radeon“ padalinį. Tie patys pagerinimai turi padėti AMD pasivyti „nVidia“ ir Ray tracing sektoriuje.

AMD nėra pranešusi kada išleis didelį „Navi“ lustą, turintį RDNA 2 architektūrą. Visi tikisi, kad tai įvyks šių metų vasarą.

7 Komentarai

  1. Guja parašė:

    Geras akmuo i Nvdia daržą.Vartotojams nieko nėra geriau už aršia konkurencija tarp gamintojų.Na,Nvdia regis nesiruošia užmigti ant lauru kaip kad nutiko Intel..

  2. neblogai parašė:

    Tikrai nieko tokio stebuklingo nesitikiu. Čia gal gandas kilęs iš to, kad pasak Lizos, jie sugebėjo Renoir luste Vegos CU padaryti 59% našesnį nei ankstesnėje kartoje- kas gali būti tiesiog didesnis dažnis.

  3. EscO parašė:

    Autokorektas myli autorių …. komanda buvo perkalta į „Radeon“….

  4. svabas parašė:

    jau geriau Mindaugas su klaidom, negu šalies šūdasklaida

  5. svabas parašė:

    Power consumption will be so high that greta thunberg might ask “how dare you”

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.