„Reborn“ – atgimusi „Opera“ naršyklės versija

„Google Chrome“, „Microsoft Edge“ ir „Apple Safari“ naršyklės yra skirtingos tarpusavyje dėl daugelio priežasčių, tačiau jas vienija vienas dalykas – jomis naudojasi daugiau žmonių, nei „Opera“. Norvegijos naršyklės kūrėjai tikisi tai pakeisti savo „Reborn“ naršyklės versija, kuri yra atnaujinta ir turi pranešimų priedą.

„Reborn“ dizainas – minimaliai estetiškas, į naršyklę įtraukiant „tamsią temą“ (angl. „dark theme“), kad naktį šviesus vaizdas nedegintų tinklainės. Naršyklės įrankių juosta gavo naują gyvesnį dizainą su animacijomis. Siekiant suteikti gyvybingumo, kūrėjai įdiegė galimybę keisti naujo skirtuko puslapio foną skirtingais vaizdais.

Tai ko nemato naudotojas ne mažiau svarbu – „Reborn“ turi įdiegtą reklamos blokavimo įrankį ir VPN (Virtual private network) funkcionalumą, kurie buvo pristatyti 2016  metais. Reikėtų turėti omenyje, kad pastaroji versija nepakeis buvusio VPN, o turės dar keletą funkcijų, kaip geo-locks, kuris paslėps naudotojo esamą vietą pagal jo IP. Be to, naudotojai galės įtraukti tam tikras svetaines į vadinamąjį „baltąjį sąrašą“, kad naršyklės reklamos blokavimo įrankis jų neblokuotų. Automatiškai šiame sąraše atsiduria „Facebook“, „Google“, „Yandex“ ir „Baidu“, nes, pasak kūrėjų „šios svetainės buvo atrinktos todėl, kad jos savo naudotojams siūlo reklamas, kurios netrukdo mėgautis svetainės turiniu“.

Tačiau pagrindinis „Reborn“ akcentas yra galimybė prisegti (angl. „pin“) „Facebook Messenger“, „WhatsApp“ ir „Telegram“ pranešimų programėles prie kairiosios naršyklės pusės. Taigi, joms nebereikės atskirų skirtukų, o perjungti jas tarpusavyje galėsite specialiais klaviatūros klavišais. Ši funkcija sąsają padarys kiek labiau apkrauta nei anksčiau, bet tai „Operą“ išskirs iš kitų konkuruojančių naršyklių.

Susidomėjote? „Opera Reborn“ galima nemokamai parsisiųsti „Windows“, „MacOS“ ir „Linux“ (deb, RPM) operacinėms sistemoms.

8 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Reiks ismeginti, idomus kaip palaikymas HTML5 ir kitu elementu, ar nereiks isdarineti dviracio kaip kad su IE7 < versijomis kad veiktu tinklapiai gerai.

  2. M134 parašė:

    Pabandziau. Tai be uzklausos importavo istorija is kitu nearsykliu.

    Messenger veikia tik jei sutinki, kad gautu priejima prie kameros ir mikrofono.

    Tai jo… Pirmas ispudis nekoks kaip man.

    Vienintelis pliusas matomas mano, tai jei nori darbe messengeri ar whatsapp tureti salia tai labai patogu but laika svaistyti. Bet cia toks ir pliusas 🙂

  3. xenixas parašė:

    atvirai sakau paskutini kart naudojau opera kaip main tai pries septynis metus :/ chrome main dabar ff second 😀

  4. Daimonass parašė:

    Pameginau, ir man visai patiko 😉 Sakyciau veikia geriau nei FF, bet iki chrome dar truksta isdirbtumo truputi.. turi keleta dalyku kurie galetu buti. 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.