Renkamės monitorių savo kompiuteriui

Svarstote įsigyti naują monitorių savo kompiuteriui? Tikėtina, kad jūsų galvoje kirba klausimas, kaip išsirinkti patį tinkamiausią monitorių, nes įvairių pasirinkimo galimybių šiuo metu tikrai nestinga.

Shutterstock.com

Visada svarbu įvertinti tai, kokią pinigų sumą galite skirti monitoriui, kam bus skirtas šis įrenginys (gali būti pasirenkami žaidimams, darbui skirti monitoriai arba universalūs įrenginiai). 1a.lt internetinėje parduotuvėje tikrai galėsite rasti nemažą monitorių asortimentą, tad galėsite nuspręsti, kokį prietaisą vertėtų įsigyti – tereikės įvertinti tam tikras svarbiausias šių įrenginių savybes.

Monitoriaus dydis ir ekranas

Nors gana dažnai siekiama, kad monitoriaus įstrižainė būtų kuo didesnė, tačiau tai tikrai ne visada yra reikalinga. Labai svarbu įvertinti, kur statysite monitorių, nes dažniausiai jam yra numatyta riboto dydžio vieta ant darbo stalo. Žinoma, kuo didesnis bus ekranas, tuo maloniau bus dirbti ar žaisti kompiuteriu, tačiau neskubėkite priimti sprendimo, kol neįvertinote, koks būtų optimalus įrenginio dydis. Taip pat verta atkreipti dėmesį ir į šiuos kriterijus: 

  • Tinkamas kraštinių santykis: pavyzdžiui, jei tenka daug dirbti su tekstiniais dokumentais, optimaliu pasirinkimu gali būti monitorius, kurio kraštinių santykis yra 21:9. Standartiniu pasirinkimu laikomi tokie monitoriai, kurų kraštinių santykis yra 16:9 arba 16:10, tačiau šiandien taip pat galima rasti ir kitokių galimybių;
  • Monitoriaus ekranas gali būti plokščias arba lenktas. Plokšti ekranai pasižymi tuo, kad matymo lauke yra didesnis vaizdo matomumas, tad tokia galimybė puikiai tinka tada, jei monitorius yra naudojamas veiksmo žaidimams, filmų ar kitų vaizdo įrašų peržiūrai;
  • Ekrano technologija – taip pat svarbus kriterijus. Pigiausi yra tie monitoriai, kurie naudoja TN technologiją, tačiau tokių monitorių matymo kampas yra mažiausias. Šiandien yra populiariausi IPS/PLS technologijos monitoriai, tačiau taip pat gali būti pasirenkami OLED ar VA technologijos monitoriai.

Kiek pinigų galite skirti monitoriaus įsigijimui?

Monitorių kainos gali labai varijuoti, tačiau pirkėjai dažniausiai dar iš anksto numato, kokią sumą gali skirti šio įrenginio įsigijimui. Kaina priklausys nuo to, koks bus pasirinkto įrenginio gamintojas, kokiomis savybėmis jis pasižymės, ir t.t.

  • Jei siekiate sutaupyti pinigų, 1a.lt parduotuvėje siūlomi monitoriai gali tikrai puikiai pasiteisinti. Čia siūlomų įrenginiai kainuoja pigiau nei kitose prekybos vietose, be to, visada galima pasirinkti patogų prekių rikiavimą nuo mažiausios iki didžiausios kainos, prekių rūšiavimą pagal kainų intervalą, ir t.t.;
  • Monitoriaus kaina priklauso nuo jo gamintojo, tad pasvarstykite, kokio prekinio ženklo monitorius geriausiai pateisintų jūsų poreikius. Šiandien neretai yra pasirenkami Samsung, Philips, Sony, Manta, Panasonic, Thomson, Sharp, TCL bei JVC monitoriai, tad vartotojai visada gali atrasti jiems labiausiai tinkančius įrenginius;
  • Brangiai kainuojantys monitoriai nebūtinai yra patys geriausi, tad galite ieškoti vartotojų atsiliepimų bei rekomendacijų – tai padės paprasčiau apsispręsti.

Kitos svarbios monitoriaus savybės

Ieškodami paties tinkamiausio monitoriaus neapsiribokite vien tik jo dydžiu,  gamintoju bei kaina. Taip pat verta atkreipti dėmesį ir į kitas monitoriaus savybes.

Ekrano raiška – tai kriterijus, į kurį visada verta atkreipti dėmesį. Kuo didesnė bus monitoriaus raiša, tuo aiškesnis ir ryškesnis bus ekrane matomas vaizdas.

Kai kurie monitoriai geba atvaizduoti trimatį vaizdą, tad tuomet, jei įrenginį renkatės pramogoms, ši savybė gali būti tikrai nemažu privalumu.

Taip pat galima rinktis monitorių, kuris turi televizoriaus funkciją. Nors vartotojai kartais teigia, kad kompiuterio monitorius niekada nepakeis televizoriaus, tačiau taupant vietą namuose tai gali būti tikrai palankiu pasirinkimu.

Jei renkantis monitorių kiltų tam tikrų neaiškumų, drąsiai kreipkitės į 1a.lt specialistus, kurie tikrai padės priimti tinkamiausią sprendimą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.