Rinkoje 3TB HDD netrukus taps nebe retenybe

Didžiausi kietųjų diskų gamintojai pasaulyje jau pristatė arba netrukus pristatys pačius talpiausius vidinius kietuosius diskus, kurių talpa pasieks 3TB ribą. Tai jau padarė kompanija Western Digital, artėja Seagate ir Hitachi eilės.

Tiesa, šį kartą mes pakalbėsime apie Hitachi gaminius, kurie šiandien pasirodė oficialioje kompanijos svetainėje. Abu kietieji Deskstar šeimos kietieji diskai pasiūlys iki 3TB talpą bei sparčiąją SATA 6.0 Gbps jungtį ir, žinoma, bus vidiniai.

Naujasis kompanijos flagmanas vadinsis Deskstar 7K3000 vardu ir bus galimas 1,5TB, 2TB bei 3TB talpose, jo diskai viduje suksis 7200 RPM greičiu, jis turės minėtą SATA 6.0 Gbps jungtį bei 64MB spartinančiąją atmintinę.

Kitas naujasis produktas, tai yra Deskstar 5K3000, bus kiek lėtesnis, nes jo diskai viduje suksis kažkur 5400-5900 RPM ribose, o spartinančioji atmintinė bus 32MB dydžio. Produktas bus siūlomas 1TB, 2TB ir, kas be ko, 3TB talpose. Kol kas daugiau informacijos nėra, kaip ir kainų ar pasirodymo datų, tačiau ji netrukus turėtų pasirodyti.

6 Komentarai

  1. zirnis parašė:

    nauda is situ hardu, kad turetu pigti mazesnes talpos, todel pigiau iseis susimesti RAID 0

  2. daniukas21 parašė:

    jei ir sparta padidetu dvigubai su sata 6.0Gbps tai butu liuks 🙂 bet sutuacija kiek kitokia

  3. Santechnikas parašė:

    Taigi,o dabar nors ir Sata 5 lai padaro,is to naudos 0….PC stabdis hdd

  4. Fostil parašė:

    Idomu kaip su kainomis? Ypac domintu 3tb 5,4k rpm. Pagal ideja turetu buti daug pigesnis. Puikus dalykas butu kaupti viskam.

    Visi tik ir karkia jog hdd pc stabdis, o idomu kiek realiai jis stabdis yra?M?

  5. zirnis parašė:

    susimesk raid ir pamatysi, kaip greiciau sukas 🙂

  6. Esthreel parašė:

    Jo raid 0 puikus dalykas, bet mano naujas 2TB samsungas nerealius grecius duoda su 5400 del didelio duomenu tankumo, idomu kas butu 2 tokius susimetus 😀 (read 150mb/s 5400 samsungo raid0 72000 rpm 200mb/s) aisku velavimai su SSD dar nera ko lygintis…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.