Rinkoje atsirado suklastotų nVIDIA vaizdo plokščių

Grafinių procesorių gamintojas nVIDIA paskelbė gana seniai primirštą ir nemalonią žinią mums – pirkėjams. Jos duomenimis rinkoje cirkuliuoja falsifikuotų nVIDIA vaizdo plokščių, todėl pirkėjai privalo būti budrūs ir pirkti produktus tik iš autorizuotų kompanijos partnerių arba jos pačios.

Tiekėjai, kurie perka nVIDIA vaizdo plokštes iš neautorizuotų partnerių, gali susidurti su suklastototais pervadintais gaminiais, ir taip sulaukti ne tik masiško produktų grįžimo į garantinį servisą, bet ir stipriai pakenkti savo įvaizdžiui. Toks nešvarus pasipelnymas sklandė jau seniai, dar AMD K6 laikais, kuomet pasinaudojus atrakintu procesoriaus dažnio daugikliu, buvo galima parduoti procesorių kaip spartesnį modelį. Šiais laikais pasinaudojus spartinimu ir BIOS perrašymu, tampa visiškai nesunku silpnesnių parametrų vaizdo plokštę parduoti kaip aukštesnio modelio gaminį už kur kas didesnę kainą.

nVIDIA atsisakė plačiau pakomentuoti susidariusią situaciją, tačiau panašu, jog rinkoje gali cirkuliuoti visa partija suklastotų šio gamintojo vaizdo plokščių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.