„Rocket Lake“ procesoriai turėtų siūlyti 10 % didesnę spartą per taktą

Niekam ne paslaptis, kad „Intel“ sunkiai sekasi įvaldyti 10 nm litografiją, todėl kompanija 14 nm procesorius staliniams kompiuteriams pasiūlys dar vieną kartą. Šie procesoriai turės „Rocket Lake“ kodinį pavadinimą. Mes žinome, kad „Intel“ su „Rocket Lake“ pagaliau siūlys atnaujintą branduolį, kurio kodinis pavadinimas yra „Cypress Cove“. Tai „Willow Cove“ branduoliai yra suprojektuoti 10 nm litografijai ir naudojami „Tiger Lake“ procesoriuose, bet perkelti į senesnę litografiją. Įprastai „Willow Cove“ branduolys turi maždaug 25 % didesnę spartą lyginant su „Skylake“, bet „Cypress Cove“ turės tik maždaug 10 % didesnę spartą per taktą lyginant su „Skylake“. Naudojant senesnę litografiją „Intel“ tenka atlikti įvairius kompromisus ir būtent dėl to „Willow Cove“ branduolys buvo pervadintas į „Cypress Cove“, kad būtų mažiau painiavos.

Taip pat prognozuojama, kad „Rocket Lake“ procesorių turbo dažnis sieks 5 GHz, o būtent tokį procesorių jau matėme „GeekBench“ duomenų bazėje. Aukštą dažnį taip pat lydės ir didelės energijos sąnaudos, tikriausiai vien dėl to „Intel“ su „Rocket Lake“ apsiriboja ties 8 branduoliais.

7 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Jeigu tikrai tik iki 10%, tai konkuruot pries ZEN3 bus nelengva jiem 🙂

  2. BC00 parašė:

    jei taip, tai >10 cores segmente (ne HEDT) išvis ragas šviečiasi…

    • kernelis parašė:

      >10C segmente ne tai, kad ragas svieciasi, o Intel’io paprasciausiai tam segmente nebus 😀 Panasiai, kaip kad HEDT 64C.

      Tuo tarpu <10C segmente jiem bus sunku konkuruoti ekonomiskai. Net jeigu tie RL ir tures keliu procentu pranasuma zaidimuose, ivertinus esama Intel fabriku situacija, be sansu, kad RL kaina bus konkurencinga.

  3. vanduo4 parašė:

    Manau yra klaidinga procesorius vertinti tik pagal ašių skaičių ir spartą.
    – Čia svarbų vaidmenį atlieka 7nm AMD procesoriuse. Intel su 14nm dar pajėgi konkuruoti su AMD 7nm vien tik dėl optimalesnės pačio procesoriaus architektūros.
    – Būtent todėl intel ir neskuba mesti į rinką paskutines kortas ir planuoja išleisti tik 10nm procesorius.
    – Ir tikrai nemanau jog Intel neturi 7nm, jau senai buvo rašyta jog jie dirba prie 4nm, ir tai yra fizinė tokių diodų egzistavimo riba. Toliau gali būti tik kvantiniai CPU.
    – Nebent AMD turi slaptą ginklą, t.y. didelį proveržį kvantinėje srityje, todėl dabartinius CPU spaudžia iki dugno.
    Išvada: 7nm AMD neturi jokių šansų prieš 7nm Intel dėl fundamentalių CPU architektūros skirtumų.

  4. ojojoj parašė:

    Jis nori AMD vs INTEL diskusijos 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.