„Rocket Lake-S“ procesorių išleidimas nustumtas į 2021 metų pirmo ketvirčio galą

„Rocket Lake-S“ procesoriai staliniams kompiuteriams turėtų būti paskutiniai procesoriai, kurie bus gaminami naudojant 14 nm litografiją. „Intel“ seniau yra žadėjusi, kad „Rocket Lake-S“ procesorius išleis 2020 metų gale arba 2021 metų pačioje pradžioje. Dabar aiškėja, kad šių procesorių išleidimas nustumtas į dešimtą 2021 metų savaitę. Paprasčiau sakant, tai būtų 2021 metų kovo vidurys. Kol kas nėra žinoma, kodėl „Rocket Lake-S“ procesorių išleidimas yra atidedamas.

„Rocket Lake-S“ procesoriai bus suderinami su daugeliu esamų LGA1200 pagrindinių plokščių. Be to, įgalins PCIe 4.0 technologiją Z490 pagrindinėse plokštėse. Nepaisant atgalinio suderinamumo su esamomis pagrindinėmis plokštėmis „Intel“ planuoja išleisti naują 500-ąją mikroschemų rinkinių seriją. Naujos pagrindinės plokštės pasirodys tuo pačiu metu kaip ir „Rocket Lake-S“ procesoriai – kitų metų kovo viduryje.

Priminsime, kad „Rocket Lake-S“ turės atnaujintą „Cypress Cove“ branduolį, kuris siūlys didesnę spartą per taktą lyginat su esamais „Skylake“ branduoliais. Tiesa, nauji procesoriai turės tik 8 branduolius, o esamas flagmanas, i9-10900K, turi 10 branduolių.

2 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    RL 2021Q1, o Ampere trukumas planauojamas irgi mazdaug iki tiek. AMD su ZEN3 ir RDNA2 turi puikia proga gerai pavaryt per tuos kelis menesius, jeigu patys nefail’ins ir nebus paper launch 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.