„Rocket Lake-S“ turėtų siūlyti daugiau spartos žaidimuose ir pasiekti įspūdingą dažnį

Visai nestebina, kad pranešus apie „Ryzen 5000“ serijos procesorius pasipylė labai daug gandų ir apie būsimus „Intel“ procesorius, jei tiksliau, apie „Rocket Lake-S“. „Intel“ šių procesorių išleidimą nukėlė į 2021 metų kovo mėnesį, tad iki tol turės prieš AMD kovoti su esamais ginklais.

Teigiama, kad „Rocket Lake-S“ procesoriai siūlys daugiau AVX512 spartos, bet ir kais labai stipriai. Padidinti branduoliai turės 48 KB L1 lygio ir 512 KB L2 lygio spartinančios atminties. Palyginimui, esami „Comet Lake-S“ procesoriai turi 32 KB L1 ir 256 KB L2 lygio spartinančios atminties. Būtent spartinančiosios atminties padidinimas turi padidinti spartą, daug papildomos spartos per taktą tikimasi ir žaidimuose, bet tikslių skaičių kol kas neturime.

Jau iš seniau žinome, kad „Rocket Lake-S“ daugiausiai turės 8 branduolius. „Intel“ planuoja 8 branduolius duoti tiek i9, tiek i7 serijos procesoriams, juos skirs tik dažnis. Spekuliuojama, kad i9 procesoriai turės net 5,5 GHz turbo dažnį, o i7 procesoriai tenkinsis 5,0-5,2 GHz turbo dažniu. Toks dažnis skamba tikrai įspūdingai, bet pažiūrėsime, ar jis tikrai toks. „Core“ i9 turėtų kovoti prieš „Ryzen 7 5800X“ ir kainuoti panašiai, o i7 procesoriai varžysis su dar neišleistu „Ryzen 7 5700X“

7 Komentarai

  1. adex parašė:

    turbut ir ispudinga tdp tures

  2. pasimetes parašė:

    Tas pasakymas varžysis su 5700x, kur net leak’ų nėra…:) Vieni laikinai pakėlė kainas, kiti nuleido.:D

  3. Roger2x parašė:

    Neisivaizduoju koks bus ju perkamumas jei tais paciais metais iseina LGA1700???

    • adex parašė:

      na ne visi domisi kai kam uzteks pamatyti jog tai nauji intel cpu su 5.5 ghz reklamuojami. tad teoriskai perkamumas bus truputi mazesnis, nes ,,ne visi durni“ sakykim bus siuo atveju. na bet jeigu numus kainas tai tikrai eis i trasa kaip price value, o kur dar nelabai besigaudanciu it srityje bet turinciu labai ,,,tvirta nuomone“ jog intel tiesiog geresni, pamatys patrauklias kainas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.