RRT paskelbė ryšio operatorių tinklų kokybės ataskaitą

Lietuvos valstybės Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), kuri prižiūri visos šalies telekomunikacijų rinką, tradiciškai praėjusiais metais įvertino didžiausių ryšio operatorių tinklų kokybę, įskaitant Omnitel, Tele2 ir Bitės Lietuva GSM ir UMTS tinklus.

Pasak RRT tyrimo, GSM tinkle Omnitel pokalbių kokybė įvertinta 3,33 balo, Tele2 liko antra su 3,01 balo, o trečioje vietoje liko Bitė Lietuva su 2,97 balo iš maksimaliai penkių galimų. Pokalbių kokybė pagerėjo UMTS tinkluose, tačiau išsidėstymas liko lygiai toks pat.

Teigiama, jog greičiausiai sujungiami Bitės klientai (apie 5 sekundės UMTS tinkle), toliau eina Omnitel (apie 6 sekundės UMTS tinkle), paskutiniai Tele2 (apie 8 sekundės UMTS tinkle). Mažiausiai nesėkmingų numerio rinkimų buvo Omintel pusėje (1,6 procento), toliau ėjo nedaug vienas nuo kito atsilikę Tele2 ir Bitė (atitinkamai 3,1 ir 3,6 procento).

Tiesa, Omnitel pirmavo nesėkmingų SMS pristatymų skiltyje. Jam teko net 3,8 procento GSM tinkle, o Bitė ir Tele2 demonstravo žymiai geresnius skaičius – po 1,1 procento. UMTS tinkluose situacija ne tik pagerėjo, bet ir tapo paradoksali – kai Bitė pagerino savo skaičius iki 0,4 procento, o Omintel iki 0,7%, Tele2 pusėje jie suprastėjo iki 1,6%.

Greičiausiai RRT tyrėjams žinutes vidutiniškai pavyko išsiųsti Omnitel tinkle (apie 8 sekundės), Tele2 liko antroje vietoje (apie 10 sekundžių), o trečioje Bitė (apie 12 sekundžių). Nors Tele2 turi UMTS tinklus, tačiau praktiškai nesiūlo 3G interneto paslaugų. Bet kokiu atveju, kaip ir mums kiek ankščiau, RRT pavyko tinklą išbandyti. Visgi, čia lyderiu tapo Bitės Lietuva tinklas (vidutiniškai 828 kb/s), toliau ėjo Omintel (604 kb/s), paskutiniai Tele2 (566 kb/s).

RRT teigia, kad per 2009 metu atliko 3227 bandomuosius skambučius, išsiuntė 4299 bandomąsias žinutes ir atliko 788 duomenų perdavimo bandymus.

11 Komentarai

  1. pcnewslt parašė:

    nu tai ka, pagal viska omnitel geriausias tinklas 🙂

  2. corehead parašė:

    ziurint koki poziuri turi :)… teoriskai geriausias omnitel, praktiskai – lyginant kainos/kokybes santyki, gaunasi ko gero tele2, nes kainos pigesnes…

  3. dzapie parašė:

    kainos pigesnes? arba as nebesuprantu lietuviskai arba jau visai kalbat nemastydami.

  4. nez1nau parašė:

    Tai prasom pasakyti pigesni tinkla 🙂

  5. ToBeX parašė:

    omnitel pvz skambutis 15ct i visus tinklus, o sms nemokami su abonentu, kas kur pigiau? + jokio menesinio mokescio

  6. pekinas parašė:

    nezinau kaip kitur, bet omnitely tai gryna nesamone budavo su abonentais (kuriuos esu turejes), prastas poziuris i klienta. O kokybes atzvilgiu tai manu visi daug maz vienodai, visi turi pliusu ir minusu.

  7. Aivurn parašė:

    Turiu Omnitel ir Bitės abonentus, su Bite niekad nekyla bėdų, o su Omnitel pastoviai atsirandu skylėse, kuriose nėra ryšio. Saulėtekio miškuose vaikščiojant ar šiaip į Lietuvos užkampius nuvažiavus, prie upių, tarp miškų, nebūna Omnitel ryšio, kai tuo tarpu Bitė puikiausiai veikia, tai kokia dar Omnitel kokybė??

  8. AP0323 parašė:

    Aivurn: tik gaila, kad bite sukciu saika, 5 sykius teko rasyt abonentui limito prasyma, reakcijos nulis, pati prasciausia aptarnavimo kokybe…geriausias variantas kokybes-kainos prasme – eurocomas (9 lt uz 120 min, padorus planas) arba teledema (0,14 Lt / min i visus tinklus ir jokio abonentinio), nuomuoja bites tinkla

  9. nanoWorld parašė:

    Siaip tai rysio kokybe priklauso ne tik nuo operatoriaus tinklo, o ir nuo telefono aparato, nes aparatu jautrumai ir galios nevienodi.

  10. Ambient parašė:

    Rokiskyje kas turi delninuka su 3G ir naudoja tele2, i diena atsijungia po 3 ar 4 kartus nuo rysio ir nebeprisijungia arba reikia manualiskai prisijungt arba reik telefa perkraut. Zinau bent 5 zmones kam taip yra, o tele2 atsakymas: \"gedimu nera\". Kituose miestuose viskas ciki.

  11. Aivurn parašė:

    AP0323, man kaip tik daugiau problemų su Omnitel, tiek draugei tiek man (Studento planas) iš kažkur buvo į mėnesį pradėję nerealūs mokesčiai už naudojimąsi mobiliuoju internetu po ~10lt atsirasti, dukart abu ėjom Vilniuje į saloną aiškintis, nereikėjo mokėt. Trečią kart teko eit pas draugės tetą, nedidelio miestelio Omnitel atstovybėj dirba susiskambino normaliai išsiaiškino ir daugiau nebepareina sąskaita \"iš oro\". O vienam grupiokui išvis buvo už kelių valandų pasinaudojimą per paskaitas parėjusi ~50lt sąskaita vien už mobilijį internetą. Su Bite kiek tenka naudotis (šeimoj jau nuo ~2000\’ųjų) nė karto nėr keblumų dėl blogų sąskaitų kilę.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.