RTX 30 serija bus suderinama su Gen 5 PCIe 16 pin maitinimo jungtimi

Tikriausiai pamenate, kad „RTX 30 Founders Edition“ vaizdo plokštės turi neįprastą 12 kontaktų maitinimo jungtį. Aiškėja, kad ši jungtis bus suderinama su Gen 5 PCIe 16 pin maitinimo jungtimi, kurią turės sekančios kartos vaizdo plokštės.

Iš pradžių gali kilti klausimas kaip 12 pin jungtis gali būti suderinama su 16 pin jungtimi. Tai yra dėl to, kad būsima 16 pin jungtis turės 12 kontaktų energijai tiekti kaip ir esama NVIDIA 12 pin jungtis ir keturis papildomus kontaktus duomenims.

ASUS jau yra išleidę maitinimo bloką ir teigia, kad jų 12 pin maitinimo kabelis yra suderinamas su PCIe 5.0 specifikacija ir gali tieki 600 W. Kol kas oficialių Gen 5 PCIe 16 pin maitinimo jungties specifikacijų nėra. Dar nėra aišku ir kaip ji tiksliai vadinsis dėl to dabar gali kilti ir painiavos. Dėl to, kad tik 12 kontaktų skirti maitinimui ji gali būti vadinama 12 pin, bet dėl papildomų duomenų perdavimo linijų gali būti vadinama ir 12+4 pin, arba 16 pin, nes turi 16 kontaktų.

4 Komentarai

  1. GreenZebra parašė:

    Gal kas gali man paaiskinti kokia esme kurti naujus kontaktus, kodel netinka 6 ar 8pin ?

    • nemesis parašė:

      Tipo gal 4-5 vnt. pcie 8pin į vieną gpu jungti nebe pagal feng shui 🙂
      Daug vietos, negražu, nepraktiška, daug laidų case ir t.t., tai geriau viena nauja jungtis ir 600-800W per ją.
      Seniau minčių nebuvo su rtx3, bet čia matau dar data – diagnostinius laidukus uždėt nori. Tai gpu galės pasiskųsti sistemai kad maitblokis lievas…

  2. GreenZebra parašė:

    Tai iseina einame ne ta kryptimi, jog gpu sanaudos dideja…. greit arbatinuka turesime kai zaisime zaidimus 😀 Isivaizduoju 1.5kw pc turi ir zaidi kelias valandas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.