RTX 3060 galima nusipirkti antrinėje rinkoje, nors išleidimas tik vasario 25 d.

NVIDIA planuoja RTX 3060 vaizdo plokštes išleisti vasario 25 dieną, bet kai kurie šias vaizdo plokštes sugebėjo įsigyti anksčiau ir netgi siūlo jas skelbimuose. Viename Baltarusijos skelbimų tinklapyje įdėtas skelbimas, kurio nuotraukose galime pamatyti tris „Gigabyt Eagle RTX 3060“ vaizdo plokštes. Kaina siekia 2800 BYN, kas maždaug būtų 1080 USD. Labai gaila, bet tai nėra kaina už visas tris vaizdo plokštes, bet tik už vienetą.

Gali būti, kad kažkas šias vaizdo plokštes nusipirko „Ethereum“ kasimui, bet dėl NVIDIA apribojimų RTX 3060 grafikos kortos ETH kasa perpus lėčiau nei turėtų. Pardavėjas sako, kad vieną RTX 3060 išbandė, o kitos pakuotės yra nepraplėštos. Galimai buvo bandyta „Ethereum“ sparta. Nors NVIDIA ir apribojo ETH spartą, bet kiti algoritmai su RTX 3060 veikia puikiai, tad žaidėjai nieko gero iš naujų vaizdo plokščių pasiūlos gali nesitikėti, nes viską vis tiek supirks kasėjai.

Skelbime taip pat matosi serijiniai RTX 3060 vaizdo plokščių numeriai. Jei tik norės „Gigabyte“ lengvai galės susekti, kas anksčiau laiko pardavė šias vaizdo plokštes ir pažeidė sutartį.

16 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    NVIDIA kažkada turėtų perleisti ir kitas RTX 30 serijos kortas su ETH apribojimu. Jos turės naujus Device ID, o tai reiškia, kad senų BIOS ant jų nepanaudosi ir ETH apribojimą sunkiai apeisi.

    https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3060-anti-mining-algoritm-is-not-just-a-driver-thing-technology-could-expand-to-more-skus

    • nemesis parašė:

      O kažin negalėtų čia EU pasijungti su tokiais dirbtiniais apribojimais ir pasakymais kam gali naudoti ir kam ne? Tai reikia auto pradėti leisti – geram plentui, plentui su duobėmis, žvyrkeliams, bekelei, betonkeliui, dykumoms, pievoms, šaligatviams, šlapiam plentui, šlapiam plentui su duobėmis ir t.t. Pavažiavai 100 metrų, lyti pradėjo, sustojai ir keiti mašiną į kitą…
      Iš šitos visos situacijos visi išeis pralaimėtojais, tik NVIDIA kaip laimėjusi…

      Bet su EU tempais ratai kol susisuks tai arba tik baudą gaus po dešimtmečio arba ant 6 mining krizės jei tokia bus…

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Manau lengvai NVIDIA gali apriboti spartą. Gi gaming kortos jau ir taip turi apribojimus per tvarkykles, kad nebūtų naudojamos profesionalų. Tai dabar bus tai padaryta ir kasimui kažkokiu lygiu, o tie kas norite kasti, va jums prašom specialios kasimui kortos. Beje, tos ten kur anonsuotos tai šlamštas, tik 90HX verta dėmesio.

        • nemesis parašė:

          Natūraliai sparta gali būti maža ir nieko nesugalvosi. Manau viskas yra tvarkoje su tuo. Bet paimti ir specialiai sumažint kažkokiai funkcijai per prievartą dvigubai aš jau nebežinau. Tai ok paimam ir parašom GTA V žaidime jei atpažįsta AMD vaizdo plokštę sumažina FPS dvigubai. Ne tai kad neoptimizuojam AMD taip kaip NVIDIA, bet tiesiog parašom kad nukirstų pusę FPS. Ar tikrai čia nieko tokio? Tai gal ir photoshopą pamatę irgi lėtinam? O gal jei pamatom vieną žaidimą nedarom nieko, bet jei pamatom kuris prasideda su B raide kertam pusiau FPS? Ar čia sąžininga konkurencija skaitytųsi?
          Savaiminis daikto lėtumas ir specialus spartos kirtimas manau yra du atskiri dalykai kaip ir suplanuotas senėjimas kur laikrodukas tiksi ir jei garantinis baigėsi viso gero…

          • kernelis parašė:

            Segmentavimas dirbtinai isjungiant fycerius/sparta yra senas kaip pasaulis ir niekas nieko del to nepadarys. Sitas ETH uzglusinimas yra tik tam tikra jo forma – nieko daugiau. Kaip Mindaugas sake, profesionalaus softo ten CAD ir etc. nasumas seniausiai yra nerf’intas ant consumeriniu GPU softo lygyje.

            Ta prasme kol ta darai savo produktams aisku.

            • nemesis parašė:

              Kai naujos kartos GPU paleis lėtai kasančias tai ok. Sakys shit happens. Su AMD tą matom ir nieko (kiek pagreitėjo kasimas nuo 5700xt iki 6900xt?).
              Bet kai padarytą seną daiktą palėtina akivaizdžiai tam tikrai funkcijai čia truputį manau kad jau kitas klausimas…
              Pažiejau youtube ką gali RTX3080, nusipirkau naują o pasirodo čia kažkoks kastratas. Tai gal random GPU dabar bus? Viena RTX3080 100FPS duos tam pačiam žaidime kita 25FPS?
              Nesu teisininkas, bet tikrai nemanau kad čia viskas yra tvarkoje iš siplnosios vartotojų pusės…

              • kernelis parašė:

                Tai as irgi nesu to fanas. Ir jo, jeigu esamas kastruos nekeiciant aiskaus identifikatoriaus produkto pavadinime turbut yra validus teisinis case’as, bet jei bendrai snekant, tai pats glusinimas buvo yra ir bus, deja 🙂

                AMD atveju man atrodo ten per daug kazkas pribure, kad jie kazka „specialiai dare“. Greiciausiai kas nutiko, tai ta RDNA2 cache posisteme nera dekinga kasimo load’ui ir tiek. As taip speciau. Bet visko gali buti, nors mano nuojauta tai tokia.

              • SoTOP parašė:

                Žaidimams nebus skirtumo tarp to kokia 3080 nusipirksi. O jei nori kasimui pirkti, nvidia parodys į CMP seriją ir sakys reikėjo ją pirkti. Čia nėra didelės problemos, bent kol kas.

                Jau yra buvę n atvejų, kai po tuo pačiu pavadinimu slepiasi dvi vaizdo plokštės su pastebimai besiskiriančiu greičiu žaidimuose, tai net ir šitai nebūtų naujiena.

              • nemesis parašė:

                O kur parašyta kad GPU paskirtis viena – žaidimai? O kodėl iš ankstesnių vaizdo plokščių daryti gaming plokštes, o ne mining? O gal išvis pardavei ir iš jų reikia padaryti Office plokštes nieko vertas? Na kad skirtųsi sparta tarp to pačio pavadinimo GPU buvo tarkime 10%. Bet kad 50%? Kokia čia GPU buvo?

                Kad leisdami plokštes jie gali daryti ką nori aš pilnai sutinku, bet kad išleidus plokštes palikti tą patį pavadinimą, bet pakeisti spartą kardinaliai manau kad negali.

                Tai tada padarom auto, pratestuojan Euro NCAP, gauna 5 žvaigždutes, išimam visas saugos pagalves, saugumo įrangą ir pardavinėjam toliau po tuo pačiu pavadinimu ir modeliu ir karta? Mes irgi tik apkarpėm funkcionalumą, daugiau nieko.

                Manau kad jie turėtų parišti senas kortas ir paleisti naujas kad ir su Super prierašu ar dar kuo.

                • SoTOP parašė:

                  Pvz. 1030 DDR4 versija ~50% lėtesnė už GDDR5.

                  Šiaip tu užbėgi per daug įvykiams už akių, dar net nėra 100% patvirtinta, kad kitos Ampere kortos sulauks naujų versijų, tai visiškai tikėtina, kad bus kažkoks pavadinimo ar versijos pakeitimas, leidžiantis atskirti senas nuo naujų.
                  SSD gamintojai pvz. dažnai šitaip ir dar baisiau žaidžia, visiškai neįspėdami pirkėjų apie pakeitimus produktuose. Tarkim visų labai rekomenduotas SX8200 Pro jau trečią versiją turi, ir jeigu antroji buvo dar kažkas panašaus į pirmą, tai paskutinė jau nė iš tolo neprimena tos, kurios apžvalgų visur pilna.

                • BC00 parašė:

                  Gerą info SoTOP numetė. Čia plačiau kas padaryta su SX8200 Pro.

                  https://www.tomshardware.com/news/adata-xpg-sx8200-pro-controller-change

    • BC00 parašė:

      O tada senos revizijos kortų kainos dar kartą šoks į viršų 😀

      • nemesis parašė:

        Jei kasimas nestos, manau kad tikrai turėtų būti didesnė nei tų naujųjų… Net nėra klausimo kuri GPU vertingesnė ar ta kuri tik kasa, ar ta kuri tik žaidimus veža, ar ta kuri ir kasa ir žaidimus veža…
        Įdomu kas ten per apribojimas yra, iš video lygtais pradžioj parodo normalius MHs ir tik po akimirkos nukrenta. Kaip atpažįstama kad būtent kasimas daromas? Kodėl tas atpažinimas neveikia su kitų crypto valiutų kasimu? Nebus čia koks bukas pagal programos pavadinimą kažin 😀

  2. XMA parašė:

    Čia tai geras, vaizdo plokštės oficialiai dar neišėjus, bet jau jomis prekiaujama neoficialiai 😀 Faktas, kad į kasyklas keliauja 🙂

  3. StrelokRTX parašė:

    Nejaugi reikės į Baltarusiją važiuoti ne tik kuro ir cigarečių, bet ir vaizdo kortų :/

  4. cinikas parašė:

    Nebukit jus tokie naivi su tom kortom….Tie criptovaliutos maineriai ne ka mazesni pelna sunesa nvidia…kad isperka tas kortas…Nvidia visiskai p…..ant zaideju..svarbu tik $$$$$$
    O jei barygos su botais per keleta sekunziu….nuperka pokais tu gpu cia tik tavo beda kad neradai….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.