RTX 3080 aušintuvas kainuoja apie 150 USD

Tikriausiai jau matėte RTX 3080 vaizdo plokštės nuotraukas ir vizualizacijas. RTX 3080 turi tikrai išskirtino dizaino aušinimo sprendimą. Tokį aušintuvą pagaminti kainuoja apie 150 USD, bent jau dabar yra tokie paskaičiavimai. Tai reiškia, kad „Founders Edition“ RTX 3000 serijos vaizdo plokštės bus tikrai nepigios. Reikia pridurti, kad NVIDIA nėra patvirtinusi, kad nuotraukose yra realus jų produktas. Įdomu, kad net daugelis NVIDIA darbuotojų nėra matę RTX 3080. Tai gali reikšti, kad NVIDIA labai gerai nuslėpė RTX 3000 seriją net savo kompanijos viduje arba matoma vaizdo plokštė yra netikra.

Jau galima rasti gandų, kad šį keistą aušintuvą NVIDIA iš viso naudos trims vaizdo plokštėms, o aušintuvas yra pajėgus išsklaidyti 350 W. PG132 montažinėje plokštėje turi būti montuojamas GA102 grafikos procesorius, o iš jo išgaunami trys modeliai: RTX 3090 (Ti/SUPER), RTX 3080 (Ti/SUPER) ir RTX 3080. Kol kas nėra žinoma, ką NVIDIA sugalvos prirašyti gale, Ti ar SUPER. Kadangi visos trys vaizdo plokštės bus išgaunamos iš to pačio lusto, tai grafikos procesorius bus apkarpomas, kaip ir atminties posistemė. RTX 3090 (Ti/SUPER) turės 24 GB vRAM, RTX 3080 (Ti/SUPER) 11 GB vRAM, o RTX 3080 10 GB vRAM. Kas yra labai įdomu, kad visos vaizdo plokštės turi gauti GDDR6X atmintį. Kol kas nei vienas atminties gamintojas nedeklaruoja, kad jau gamina tokią atmintį. RTX 3080 su daugiau atminties atrodo labai logiškai, bet RTX 3080 (Ti/SUPER) su tiek pat atminties kaip ir pirmtakas gali nuvilti. Reikia paminėti, kad RTX 3090 (Ti/SUPER) realiai yra naujas Titan. Iš tiesų būtų labai keista, jei NVIDIA atsisakytų gerai žinomo prekės ženklo ir pasiūlytų naują.

13 Komentarai

  1. adex parašė:

    vos perskaiciau straipsnio pavadinima ir pagalvojau, jog skamba kaip issankstinis pasiteisinimas del aukstos kainos 😀 na zinoma jeigu tai aplamai tiesa

  2. Strelok parašė:

    Kaip kažkas gali pasakyti kiek kas kainuoja iš virtulizacijos? Kaina nuo labai daug faktroių priklauso: medžiagos, ne(masinė) gamyba, logistika ir t.t.

  3. Lets Do parašė:

    man tai kyla klausimas kaip dvi tokias reiketu ikisti i kompa… kazkaip nesueina galai, manau cia feikas…

  4. zhaltees parašė:

    Jezus Marija, Technews kas antras straipsnis gandai pastaruoju metu.

    O ausintuvo kaina tikrai nelabai reali atrodo. Gal is tauriuju metalu lydinio ji gamins? Bet ar tai isvis racionalu?

  5. XMA parašė:

    Galėtų vaizdo pkoštes, kaip ir procesorius pardavinėti be aušintuvų, manau tikrai būtų pirkėjų ir kaina būtų, kur kas geresnės, nes kai kurių gamintojų tikrai tragiški aušintuvai 😀 Pasiimi Kraken G12 ir Kraken X52 ir būtų kur kas geriau, nei siūlo gamintojas (šiuo atvėju Nvidia 150 dolerių už savo aušintuvą) 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.