Ruošiami „Alder Lake“ procesoriai be didžiųjų branduolių

Remiantis „Linux“ atnaujinimu, kurį „Intel“ sukūrė patys, galime tikėtis „Alder Lake“ pagrindu sukurtų „Atom“ procesorių turinčių iki aštuonių E branduolių ir be P branduolių. E branduoliais vadinami mažieji efektyvūs branduoliai, o P branduoliai yra didieji ir galingi branduoliai.

Atnaujinime, „Intel“ aprašo, kad „Atom“ procesoriai turi dvi grupes, kuriose yra po keturis E branduolius. Kiekviena grupė turi po 2 MB L2 spartinančiosios atminties ir neatskleidžiamo dydžio L3 spartinančiąją atmintį. Visas procesorius taip pat turi 32 EU grafikos procesorių, tą patį kaip ir i5-12600 procesoriai. Šie „Atom“ procesoriai greičiausiai bus naudojami silpnuose nešiojamuose kompiuteriuose, taip pat „Chromebook“ tipo kompiuteriuose.

„Intel“ teigia, kad E branduolių sparta yra panaši į „Skylake“ branduolių. Žaidimuose šis teiginys yra šiek kiek klaidingas: kai kuriuose žaidimuose tai yra tiesa, tačiau daugumoje žaidimų E branduoliai nusileido „Skylake“. Galime teigti, kad šią nepastovią spartą lemia ne tik E branduolių sparta, bet apčiuopiama delsa branduoliams bendraujant tarpusavyje. Nors žaidimai yra jautrūs delsai, bet ne visos programos nuo to kenčia. Kelių gijų programose, tokiose kaip „Blender“, „Intel“ teiginys yra  maždaug teisingas. Kad ir kaip ten būtų, „Alder Lake“ procesoriai žemos spartos įrenginiams bus kur kas galingesni nei dabartiniai „Atom“ serijos procesoriai. Galimai, 8 branduolių „Atom“ procesorius lenktų ir du P branduolius su 4 gijomis turintį „Celeron“ procesorių ir tuo pačiu naudotų kur kas mažiau energijos.

2 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Puiku. Butu geras maniskio Pentium’o N5000 pakaitalas 🙂 Dar galetu buti tas entry level 128EU 30W Arc’inis dGPU kaip option’as, butu super pigaus notebookelio platforma, turint omenyje, kad E cores ~Skylake.

  2. r00lz parašė:

    Man tai būtu visai įdomus naujas Celeron J serijos CPU 10W, kuriuos deda į NAS, Nano ITX ir panašiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.