Rusai nebegali parsisiųsti „Windows 10/11“ ISO failų iš „Microsoft“

Šiuo metu Rusijoje negalima atsisiųsti „Windows 10“ ir „Windows 11“ ISO failų ir diegimo įrankių iš „Microsoft“ serverių. Pirmą kartą žmonės šią problemą pastebėjo savaitgalį. Jei kas nors, turintis Rusijos IP adresą, bando atsisiųsti „Windows“ ISO failus tiesiai iš „Microsoft“ svetainės, jį pasitinka pranešimas, kad su jo užklausa susijusi problema. Bandymas atsisiųsti „Windows Update Assistant“, „Windows Media Creation Tool“ arba „Windows 11“ diegimo asistentą taip pat neveikia – naudotojai nukreipiami į tinklalapį su klaidos pranešimu. Kai kurie žmonės Rusijoje pranešė, kad gali atsisiųsti „Windows 11 Media Creation Tool“. Tačiau paleidimo metu programa neveikia ir generuoja 0x80072F8F-0x20000 klaidą.

Naudotojai teigia, kad naudojant VPN paslaugą šių klaidos pranešimų atsikratoma, todėl jie gali atsisiųsti failus. Ironiška, kad griežti Rusijos cenzūros įstatymai neleidžia šalyje veikti daugeliui VPN paslaugų teikėjų.

„Microsoft“ kol kas nepateikė pareiškimo šiuo klausimu, todėl neaišku, ar tai tik serverio klaida, ar sąmoningas bendrovės sprendimas protestuoti prieš Rusijos karą Ukrainoje. Kovo mėnesį „Microsoft“ sustabdė visus naujus pardavimus Rusijoje ir prisijungė prie dešimčių Vakarų pasaulio bendrovių, kurios ėmėsi panašių veiksmų. Anksčiau šį mėnesį „Microsoft“ paskelbė, kad nutraukia savo veiklą Rusijoje, todėl atleista daugiau kaip 400 darbuotojų.

5 Komentarai

  1. Lat parašė:

    nieko, torrentai veikia 😀

  2. aiwaris parašė:

    rutracker.org in trasu and izi fixed plius kms 😀 na cia zmonem tai ok bet ymonem tai tikrai nera gerai tokie bajariai.

  3. aiwaris parašė:

    jo turi RU savo OS uzslepta siknoj trecioj lentynoj 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.