Rusijoje – bandymas pavogti 35000€ vertės vaizdo plokštes

Jau kelis metus vaizdo plokščių kainos yra pasiekusios nematytas aukštumas. Kriptovaliutų bumas ir COVID-19 sukeltos problemos yra laikomos pagrindine šios suirutės priežastimi. Tačiau tai yra niekis, palygint su problemomis, kurios yra Rusijoje. „Intel“, „AMD“ ir „nVidia“ stabdo savo produkcijos tiekimą Rusijos rinkai, o krentanti rublio vertė dar labiau viską komplikuoja.

Ši suirutė išpūtė „nVidia RTX 3070 Ti“ kainas iki 200 000 rublių, kas viršija 1700 eurų sumą. Palyginimui, Lietuvoje jų vertė yra dvigubai mažesnė. Vienos technikos parduotuvės darbuotojai sugalvojo pasipelnyti ir iš sandėlio pavogė dvidešimt „nVidia RTX 3070 Ti“ vaizdo plokščių. Bendra jų vertė Rusijoje siekia beveik 35 000 eurų.

Operacija iš parduotuvės išnešti vaizdo plokštes pavyko sėkmingai. Tiesa, bandymas plokštes parduoti lombardui žlugo – vagišiai buvo sulaikyti, o plokštės gražintos parduotuvei.

Nors tai pirmas toks pranešimas, tikėtina, kad, dėl išaugusios plokščių vertės ir ribotos pasiūlos, tokių atvejų Rusijoje bus daugiau.

12 Komentarai

  1. Raijmiss parašė:

    Jau maniau bus parašyta: PAVOGTA VAIZDO PLOKŠČIŲ UŽ 35 000EUR-PAVOGTOS DVI VAIZDO PLOKŠTĖS
    😀

  2. Nukainotas parašė:

    Khuilo norėjo atkurti CCCP ir tam tikra prasme atkūrė 🙂 Rusams reikės prisiminti arba mokytis žodį „deficitas“.

  3. ReaLm parašė:

    galėtum ir nuimt tą šlykštų rusiškos vėliavos spalvų derinį….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.