RX 5700 XT turi mažai naudos iš PCIe 4.0

„Radeon RX 5700“ serijos vaizdo plokštės palaiko PCIe 4.0 standartą, kuris siūlo dvigubai didesnį duomenų pralaidumą lyginant su PCIe 3.0. AMD vieno pristatymo metu demonstravo šį dvigubą duomenų pralaidumą, bet mes žinome, kad tai turi mažai įtakos realiose užduotyse.

„TechPowerUp“ nusprendė išbandyti kiek papildomai spartos žaidimuose suteikia PCIe 4.0 technologija RX 5700 XT vaizdo plokštei. Rezultatai nestebina. Lyginant PCIe 4.0 x16 su PCIe 3.0 x16 matome tik 1 % skirtumą kai kalbame apie 1080p ir 1440p, o 4K raiškoje skirtumo visai nėra. Nesupraskite klaidingai, naujos technologijos yra gerai, bet kol kas dar nėra reikalo verstis per galvą, kad turėtume PCIe 4.0 savo kompiuteryje.

Pilną „TechPowerUp“ apžvalgą rasite čia.

8 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Pamenu jungiau tinklo plokštę į PCIe x16 3.0 o vaizdo plokštę į x8, nes kitaip tiesiog netilpo…
    Prasukau benchamark, skirtumas max 1% buvo, kas gal net tiesiog testų paklaida,
    Čia su nvidia 1080.
    Tai, kad ir kaip didina pralaidumus PCIe, nelabai skirtumo matau…

  2. neblogai parašė:

    Žaidimuose tai to ir reikėjo tikėtis (na nebent kuris nors žaidimas nuspręstų, AMD naudai, užmesti dirbtinai krūvį ant PCIe- kad konkurentams imtų pralaidumo trūkti).
    Bet įdomiau būtų pamatyti, kokiuose darbuose, ne žaidimuose, tas pralaidumas gali praversti.

  3. Stipena parašė:

    Pasirodo ne PCIe 4.0 siurbia elektra, kažkoks inžinerių brainfart X570 chipsetas, o ir ventiliatorius nereikalingas https://www.youtube.com/watch?v=qk3PD-4zPN0

  4. pasimetes parašė:

    Kaip rašiau taip ir yra. 😀 PCIE 4 tik pardavimams padidinti. 😀

  5. Laimius parašė:

    Turetu ne tik ssd, bet ir kortos moksliniams skaiciavimams arba zaidimams „debesyje’, gal kita iranga. Šiuo metu paprastam vartotojui nei tiek branduoliu, nei kitu pajegumu nereikia jei su protu. Bet jei pažiūrėjus už tokią sąlygnai nedidele kaina palyginus su intel tai nice 2 have. Čia kaip nvidia ray tracing – kol kas naudos 0 – bet gal ateityje ir pravers

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.