RX 6600 XT tinka kripto kasimui, bet ar tai bus pirmasis kasėjų pasirinkimas?

Vakar pasklido informacija, kad RX 6600 XT labai efektyviai kasą „Ethereum“ kripto valiutą ir kai kurie iš karto supanikavo. Visa informacija imta iš „Dizzy Mining“ „YouTube“ kanalo, kuri pateikta su tam tikrais niuansais.

Kaip pateikia „Dizzy Mining“, RX 6600 XT sugeba „Ethereum“ po optimizacijų kasti 32 MH/s sparta. Programinė įranga rodo, kad tam naudojama tik 55 W elektros energijos. Tai iš tiesų būtų labai geras energetinis efektyvumas, jei ne tam tikri niuansai. AMD vaizdo plokštės iki pat šiol programinei įrangai pateikia ne visą vaizdo plokštės energijos sunaudojimą. Energijos sąnaudos iš tiesų gali būti 10 ar net 20 W didesnės. Tai priklauso nuo modelio. Norint žinoti tikslesnį elektros suvartojimo skaičių reikėtų matuoti su specialia įranga arba bent išmatuoti viso kompiuterio energijos sąnaudas.

Kita priežastis, trukdysianti RX 6600 XT tapti pirmuoju kasėjų pasirinkimu, yra kaina. Dauguma RX 6600 XT kainuoja apie 500 eurų. Už maždaug 400 eurų galima nusipirkti GTX 1660 Super, kuri po optimizacijų gali kasti ETH panašia sparta ir naudoti 70-80 W. Taip pat 500 eurų zonoje yra RTX 3060, kuri turi apribojimus kasant ETH, bet gali puikiai dirbti su kitais algoritmais ir kasti kitas kripto valiutas.

Visiems norime priminti, kad „Ethereum“ kasti nebebus galima kitais metais. Tikslios datos kada tai įvyks dar nėra.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.