RX 6800XT naudos labai panašų kiekį energijos kaip ir RTX 3080

„Igor‘s LAB“ pateikia labai įdomios informacijos apie būsimų „Radeon“ vaizdo plokščių energijos suvartojimą. Jei pateikti skaičiai yra teisingi, tai AMD galingiausios vaizdo plokštės naudos daug energijos ir bent šiuo parametru prilygs NVIDIA galingiausioms grafikos kortoms. Tikėkimės, kad ir sparta bus panaši ar net geresnė.

Teigiama, kad RX 6800XT su „Navi 21 XT“ lustu iš viso naudos 320 W elektros energijos. Vien grafikos procesoriui tenka 235 W, o kitą energiją naudoja kiti komponentai. Partnerių patobulinti RX 6800XT modeliai bus dar ėdresni ir naudos apie 355 W, nes grafikos procesorius bus paspartintas. Šį RX 6800XT energijos suvartojimą galima tiesiogiai palyginti su RTX 3080, tad AMD turi pasiūlyti bent panašią spartą arba geresnę kainą jei sparta bus mažesnė.

Labiausiai apkarpytas „Big Navi“ lustas bus „Navi 21 XL“. Teigiama, kad vaizdo plokštė su juo naudos apie 290 W elektros energijos, vien grafikos procesorius naudos apie 200 W.

Suprantama, visa šie „Big Navi“ energijos suvartojimo skaičiai nėra oficialūs, bet Igor Wallossek dažniausiai pateikia labai tikslią informaciją.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.