„RX Vega 56“ pirmi testai – GTX 1070 žudikas?

Nieko nuostabaus, kad sulaukėme „Radeon RX Vega“ spartos testų, bet kaip galite suprasti jie yra neoficialūs ir jų tikrumo patikrinti nėra kaip.

TweakTown“ sako, kad jų artimas šaltinis iš gamybos grandines tinklapiui pateikė „Radeo RX Vega 56“ vaizdo plokštės spartos testus keliuose žaidimuose, viską palyginant prieš GTX 1070. Priminsime, kad „RX Vega 56“ yra apkarpyta „Vega“ versija kainuosianti 399 USD (be PVM).

Testai buvo atliekami 1440p raiškoje, naudojant ultra/hig) nustatymus su papildomais filtrais. Pažvelgę į žemiau esančius duomenis, pamatysite, kad „RX Vega 56“ visuose keturiuose žaidimuose nesunkiai sudoroja GTX 1070. Norime pridurti, kad pateikti žaidimai yra kiek parankesni AMD vaizdo plokštėms.

„Radeon RX Vega 56“ testai:    

  • „Battlefield 1“(Ultra): 95.4FPS/ (GTX 1070: 72.2FPS)
  • „Civilization 6“(Ultra, 4x MSAA): 85.1FPS/ (GTX 1070: 72.2FPS)
  • „DOOM“(Ultra, 8x TSAA): 101.2FPS/ (GTX 1070: 84.6FPS)
  • „COD:IW“(High): 99.9FPS/ (GTX 1070: 92.1FPS)

29 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Na, buvo galima numanyti, kad 400USD neprasys ux GTX1060 lygio sparta 🙂

    Apskritai, tai man zmones juokingi kartais. Interneto forumuose, komentaruose kai kurie VEGA vadina fail’ais ir crap’u, bet kai AMD padaro geras kainas, tie patys po to eina pirkt visokius RX480 ar kitokius analogus 😀 Tada jau nesvarbu, kad Titan Xp neaplenktas turbut 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tai gerai, jei dar rx perka. Bet dažniausiai, laukia kol AMD ką išleis ir kad pigiau konkurentų ką nors nupirkti 🙂

      • kernel_panikuoja parašė:

        „Besilaukiantys“ tai man patys keisciausi… Faktiskai pries puse metu buvo aisku, kad VEGA geriausiu atveju bus kazkas tarp 1080 ir 1080Ti. +50% spartos per menesi kita neatsiranda (nebent NVIDIA atrakina Titan’o uzrakintas funkcijas :D). O kainos irgi nebus drastiskai mazesnes.

        Siaip turbut daug kas „issidure“ del Ryzen’o vajaus. Mane, kad ir GPU srityje paleis kazka tokio, kas drastiskai tures geresni price/value pagal case’a, ir kad mazdaug GTX1070 lygio korta parduos uz GTX1060 kaina. Aisku, butu buve fainai 🙂

        Kitavertus, tai dar niekas neaisku. As asmeniskai manau, kad VEGA RX turi labai gera potenciala pro-workload’uose ir ten palei case gali potencialiai net su 1080Ti konkuruot, tik si sritis mazai kam aktuali is pirkeju.

        • Minde parašė:

          as noriu pirkti is AMD, labai noriu, nes nepatinka tai, kad Nvidia paskui letina vaizdo plokstes ir negrazius zaidimus zaidzia. Bet asmeniskai noriu minimum gtx1080ti pajegumo.
          Nes planuose dideles rezoliucijos monitorius. Ir noriu kad fps jame butu. Ir speju teks vel pirkti Nvidia. Dar is AMD ploksciu mane gasdina, triuksmas ir kaitra.
          Tai stai kas is AMD liudina, kad asmeniskai man jie nepasiulo variantu.

          • kernel_panikuoja parašė:

            As tai noreciau diskretinio Intel GPU 😀 Ne rimtai, jeigu hipotetiskai Intel’is isleistu koki nors diskretini „Iris“ tipo GPU, tik ne su 384 kaip iGPU, o su kokia kokia ~1500 gpu branduoliu, ir jeigu sparta butu mazdaug GTX1050/1060 lygio – imciau negalvojes tik del Linux support’o.

            Jum, kaip Windows vartotojam, tai nera ko sukt kiausu – gal kazkas labiau kais, kazkas bus siek tiek letesnis/greitesnis, bet daug maz viskas bus OK. Man, nekreipiant demesio i visokius HW niuansus, dar reikia, kad a) GPU linuxe veiktu apskritai (ne visad taip buna), b) veiktu neluzinejanciai ir be artefaktu, ir c) kad bent butu kokie 50FPS man rupimuose Linux zaidimuose (softo/portu niuansai). Net jei perki VGA uz 700euru dar nereiskia, kad viska ta gausi Linux’e 😀 Zodziu naudokit Linux ir is karto gyvenimas pasidarys idomesnis 🙂

            • newdiamond parašė:

              Linux tik kietiems zmonems, kas naudoja Linux tas tikrai kazka daro su kompu is darbo srities.
              Gaming ir Linux kaip kunigas ir suvirinimas
              Steam, panasu dar kad nepakeis sito reikalo
              Aisku, gerai kad butu alternatyva, bet tikrai zmones negris prie cmd eiluciu 😀

            • IFeelYou parašė:

              kernel, kokius žaidimus žaidi? 🙂

              • kernel_panikuoja parašė:

                Siuo metu dazniausiai isijungiu Serious Sam’a. Ant Linux’o yra native Fusion 2017 paketas, tai visi trys (First/Second Encounter ir BFE) dabar naudoja Vulkan’a, o seniem dar ir teksturas atnaujino, tai ir atrodo visai gerai. Nesu didelis tokio zanro megejas, bet zmones visus savo zaidimus portin’a ant Vulkan’o ir dar su Linux supportu – elementariai palaikau ideja ir perku. O ir is vaikystes nuostalgija ji isijungti 🙂

                Antras pagal daznuma butu Half Life 1/2.

                Retkarciais, bet reguliariai isijungiu koki 2D indie. „This war of mine“, „Limbo“, „Swapper“ ir pan.

                Metro 2033 laukia hardware update’o – is bedos galeciau pasileist ir dabar, bet nenoriu gadinti ispudzio 🙂

                Tai mazdaug tiek. O siaip tai jo, Linux’as turi savu niuansu, bet man jie patinka. Jei noreciau nuobodaus gyvenimo, pirkciau Apple Macbook ir Toyota 😀

                • IFeelYou parašė:

                  Arba Mazda 🙂 Per „TopGear“ berods sakė: kad Mazdoje gali ir nuogas sėdėt, vistiek niekas nepastebės 😀

                • Stipena parašė:

                  Swapper +1

                • DasMachine parašė:

                  + Swapper ir Limbo. Papildyk sarasiuka, dar papliusinsim 🙂 O This war of mine butinai isbandysiu.

                • Stipena parašė:

                  Na už Limbo nedėjau pliuso nes labai populiarus ir taip, bet vertas pliuso tikrai 🙂 Asmeniškai šiais metais laukiu tik vienintelio žaidimo – Life is Strange 2. O kolkas žaidžiu Battlegrounds ir LoL.

                • Povilas parašė:

                  Dar Inside labai geras zaidimukas.

                • newdiamond parašė:

                  sunkus tas This war of mine
                  DasMachine – isbandyk tada Little nightmares, Inside (Limbo kureju), Unravel

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Taip, Mazda irgi 😀 Tai per Top Gear ir ant Toyotos nuobodumo stume jie 🙂 Siaip patiko man ta laida, ziurejau kiekviena epizoda iki kol perejo visi i Amazon. Dabar Grand Tour ziuriu, Top Gear nebe. Cia offtopic siek tiek.

                  „Life is Strange“ visai pamirsau – zaidziau pirma nemokama epizoda. Patiko, bet man ten labiau toks interaktyvus pasakojimas, nei zaidimas. Skonio reikalas.

                  Inside zinau, bet kaip ir daugumai kitu nera Linux native versijos – tai tenka nezaist 🙂 Zaidimais per „Wine“ ar kitus Windows compatibility layer’ius as neuzsiimu – pornografija. Jeigu reikia Windows – naudoji Windows.

                  „The war of mine“ sunkus by design, padarytas rodyti blogasias karo puses ir neisvengti kritiniu situaciju. Dar tu paciu kureju yra nebloga „Anomaly“ serija. Jeigu kas uzsikabinsit uz butent „moraliniu dilemu“, tai kurejai isleis dar viena zaidima su jais: „Frostpunk“ – turetu buti irgi savotiskas.

                  Siaip as ta „war of mine“ zaidziu labai fucked up’iskai 😀 Visiems kitiems veikejams leidziu mirt, pasilieku tik viena. Jo kuprinej nesioju visus butiniausius dalykus, kad nenupizdintu kai iseini. Diena miegu, nakti renku stuff’a. Ne visada iseina taip zaisti, bet su pora veikeju imanoma 🙂

                  Is indie/non-AAA wishlist’e dar esu isimetes „Kentucky Route Zero“, „Outlast“, „The Long Dark“, „Never Alone“, „Pillars of Eternity“, „SOMA“, „Layers of Fear“, „Darkwood“. Zodziu daugiau maziau mano GT730’tai priderinta 😀 Anyway, gal kam pravers.

  2. newdiamond parašė:

    freesync gaming….kiek jie cia tada rinkos galvoja pasiekti su tokiais sukiais ? kiek zmoniu perka tuos freesync…nesuprantu cia tu ju marketinginiu sukiu…

  3. Neveris parašė:

    Cia gal is serijos ~Blind test?

  4. cadet parašė:

    Bėda su jomis bus ta, kad jų nifiga rinkoje(LT) nebus, o jei bus tai kaip ir su RX 570/580 – kaina nors nusišauk, taip ir toliau visi dar pirksim GTX iki naujų metų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.