„RX Vega“ atliekamas darbas per taktą pakilo nežymiai

„ComputerBase“ atliko labai įdomius testus, kuriuose palygina naujos architektūros „Radeon RX Vega 56/64“ vaizdo plokštes su pirmtaku „R9 Fury X“ aktyvavus tokį pati dažnį grafikos procesoriui (1050 MHz), taip pat turint tokį patį duomenų pralaidumą. Tokie atliekamo darbo per taktą matavimai nėra visiškai teisingi, bet bendrą vaizdą galime susidaryti kiek buvo patobulinta architektūra.

Pažvelgus  į „ComputerBase“ lentelę matome, kad bendrai „RX Vega 64“ už „R9 Fury X“ per taktą yra greitesnė apie 6 %. Gerai tai, ar blogai paliksime spręsti jums. Nepamirškime, kad „RX Vega“ gali dirbti aukštesniu dažniu nei pirmtakas „R9 Fury X“.

ComputerBase“ tinklapyje rasite ir kiekvieno žaidimo spartos rezultatus.

21 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    Nvidijos tikrai geresnis IPC, nes lyginant i bendra sparta, tai pvz 1070 uz 970 kokia 40% spartese, zinoma dazniai nvidijos zenkliai isaugo.

    • kernel_panikuoja parašė:

      970: 1664:104:56, 1050/1178/1250
      1070: 1920:120:64, 1506/1683/1900

      IPC cia ne prie ko del to 40% prieaugio, nebent jus IPC lyginat prie skirtingo GPU konfigo, kas butu nesamone ir logiskai tas pats, kas lyginti sumini IPC tarp, pavyzdziui, 2 ir 10 branduoliu CPU multithreade prie to pacio daznio.

      • adex parašė:

        galima butu palyginti 950 ir 1050 ti, bet zinant nvidia driveriu politika, tas architekturinis progresas gali buti grynai draiveriu ,,deka“ itakojamas, turint omenyje koks tai mazas % neverta net uzsiimti tokiais testais

        • Hidraulinis parašė:

          Kada ir as ieskojau palyginimo butent siu ploksciu: GTX950 ir GTX1050. Bet yra vienas „bet“ ir jo kiekis skirias du kartus. GTX 950 turi 2GB vram, o GTX1050Ti turi 4GB. Jei bandai lyginti sias plokstes tai pamatai, kad GTX 950 atsiremia i 2GB limita ir visas lyginimas siknoj. Na dar yra GTX 950 4GB versija, bet ji tera laptopuose. Si mesmale kaip suprantu specialiai padare NVIDIA, kad niekas nebandytu lyginti maxwell ir pascal architekturu pagreitejimo, nes paprasciausiai jo nera. Vienintele iseiti matau tai perlituot kazkuriai is ju GDDR i talpesius ar atvirsciai i maziau talpius chipus. Bet kaip ir pats minejai, gali visas toks testavimas isiremti i draiverius, gal net i vga bios. Bet jei kas palygintu issamiau Nvidia skrydis i menuli isgaruotu kaip dumas.

    • IFeelYou parašė:

      nVidios IPC yra ne tik kad žymiai prastesnis, bet iš esmės minusinis. Tiesiog užkelti dažniai ir tiek. VEGOS dažniai irgi užkelti, bet ten yra bent 6-8% IPC pagerėjimas.

      • Povilas parašė:

        sakot ~40% daznis duoda?:)

        • kernel_panikuoja parašė:

          40% duoda pakelti dazniai + padidintas core/tmu/rop skaicius.

          Kitas momentas, eksperimentiskai lyginamam IPC daug itakos turi driver’iu ir soft’o optimizacijos, bei apskritai pats load’o tipas. Gamers Nexus irgi lygino FE su FIJI, tai pro-workload’e FE (panasiai bus ir su 56/64, tik testu reik sulaukt) prie to pacio daznio skirtumai kardinalus:

          http://media.gamersnexus.net/images/media/2017/GPUs/vega/fe/ipc/vega-v-furyx-specviewperf.png

          Tai as lygiai taip pat galiu rekti, kad IPC pagerojo 30%+. Realybe yra tokia, kad IPC yra teoriskai apskaicuojamas parametras, panasiai kaip FLOPS’ai, o jo skirtumas praktikoje labai smarkiai varijuos palei konkrecias situacijas. Del o visiskai jokio „tolko“ kalbet apie statistiskai isvidurkinta IPC skirtuma.

          • SoTOP parašė:

            O dar blogiau yra tai, kad pas AMD efektyvus greičio prieaugis Fury->Vega kylant dažniui „scale’inasi“ prasčiau už Nvidios Maxwell->Pascal. AMD pridėjo 4 milijardus tranzistorių ir patį chip’ą padarė didesnį nei galėtų būti dėl didesnių dažnių, o iš to naudos mažiau gauna nei Nvidia be abiejų šitų dalykų.

      • newdiamond parašė:

        ta pati pasake BC00 irgi…bet Hype del VEGA kazkodel yra didesnis – „koks tai nuostabus produktas“, realiai viska pasake BC00 sia tema keliais zodziais…
        VEGA eilinis produktas ir tiek…jokios revoliucijos…
        ir pasikartosiu…nesuprantu tokio lygio ploksteje naudoti ta brangia HBM

        • IFeelYou parašė:

          Ta prasme kokio lygio? VEGA yra High-End’as, kaip ir GTX 1080. O kad bandoma kišti 1080 vos ne kaip eilinę, vidutinę VGA, tai čia yra marketingas ir tiek. VEGA su normaliais draiveriais sedės tarp 1080 ir 1080Ti, tai manau yra net labai gerai.
          Nors dėl to HBM amžino kišimo aš irgi nelabai suprantu. Nemanau kad tai yra būtinybė.

        • SoTOP parašė:

          Jeigu Vega naudotų paprastą GDDR5, tai bent +30W iškart prisidėtų. O jau dabar žiemą žmones nesušals su tokiom kortom.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Daug kas pamirsta ta neformalu niuansa, kad VEGA is esmes yra sukurta pirmiausiai enterprise’o load’ams, o tik po to geimeriams. Jeigu paziureti i esamus testus, i naujai pridetas technologijas ir i ta pati HBM’a, aiskiai matyti, kad AMD su VEGA pirmiausiai nori tureti konkurencinga produkta „Pro“, „FirePro“, „SSG“ ir „Instinct“ grupese, kur kortos eina po 2000-7000USD ir jas perka ne vienetais o partijom.
          Skaudi tiesa yra tokia, kad nesvarbu ar tai AMD, ar NVIDIA ar Intel – sioms kompanijoms siais laikais is esmes yra nusisikti i geimerius ir entuziastus, nes klasikinio PC aukso amzius baigesi. Jos pagrindines inovacijas ir pastangas deda i enterprise’a. Ar tai butu AMD high bandwidth cache’as, ar NVIDIA tensor core’ai, ar tas pats INTEL AVX512 – visi daro enterprise first produktus, o mums numeta apkarpytas/apkastruotas versijas 🙂 Aisku, vieni padaro geresnius kastratus, nei kiti 😀

          O kas del VEGA, tai siaip ji yra normalus ir idomus produktas, tik savotiskas ir nelabai orientuotas butent i geimerius. Kuriem aisku dabar „dviguba sikna“, nes nvidia tikrai neskubes isleisti Voltos, kai tam nera butinybes. Siaip VEGA turetu ypatingai patikti Apple’ui, nes ji bus pigesne nei Nvidia chip’ai ir tures stipru pro-workload’a.

          • DasMachine parašė:

            Is tikruju absoliuti dauguma apie tai net negalvoja, nes tai nera aktualu. Tegul firmos daro ka nori, kaip nori ir kada nori. Kai vartotojas perka, jis ziuri ir lygina esama produkta, jo specifikacijas ir kaina. Jei gamintojas, siuo atveju AMD, siulo prasta produkta tai jis gali eit namo 🙂 arba pas savo tuos enterpraisus… Ir nemanau kad jie kuria pilnai jiem, o paskui ziuri kaip karpyt ir iskist geimeriam. Manau inzinerinej stadijoj planuoja abi sakas, derina kompromisus, styguoja produkcijos linijas. Pagal finansines ataskaitas geimeriu kasnis nera labai mazas ir ka dabar daro Intel su Nvidia pilnai tenkina visas rinkas. Cia tik AMD beda kad nesugeba zongliruoti daugiau nei 3 kamuoliukus. Dabar RX paklausa milziniska, tai cmon stampuok juos be saiko, bet neee – deficitas.

            • kernel_panikuoja parašė:

              Zinoma, kad visada reikia pirkti tai, kas pagal kaina toje situacijoje siulo geriausia value/deal’a, nepriklausomai nuo gamintojo ar kitu kokiu tai moralinio pobudzio dalyku. Bent jau tada, kai snekame apie racionalu pasirinkima. Niekada niekam nesiulau pirkti produkto del „idealogijos“, visada siulau pirkti best value palei use case.

              As asmeniskai nesu nei „uz“, nei „pries“ koki nors konkretu gamintoja ar produkta. Stengiuosi islaikyti kazkokia daugiau maziau objektyvia pozicija ir nesivadovauti stereotipais, pazvelgti placiau, ne tik i tipinius ar mainstreaminius use case’us. Man VEGA nera nei fail’as, nei „nusivylimas“. Jeigu kazkas lauke Titan/GTX1080Ti analogo, ar GTX1070 spartos uz 250-300USD – taip, jiem galbut taip ir yra. Kazkam ir Ryzen yra nusivylimas del 1080p gaming bechmark’u. Vieniem zmonem tai pati esme, o man tai tik viena medalio puse, nes as nei geimeris, nei pro workload profas, o tik paprastas kompiuterijos entuziastas 🙂

              Savaime aisku, kad AMD daro sprendimus ir priima kompromisus visu tipo workload’ui, ne tik enterprise/pro. Is esmes dauguma kuria unifikuota produkta ir palei segmenta isjungineja feature’us. Tai nieko naujo ir iprastine praktika IC pramoneje nuo kokiu 1970m. Skirtumas tik tas, kam demesio skiriama daugiau, ir koks gaunamas galutinis produkto balansas. NVIDIA sugeba „patenkinti“ visas puses, AMD su VEGA veikiausiai „gerai pavarys“ tik PRO dalyje, nebent kardinaliai kristu VEGA kortu kainos, ko vistiek nebus del miner’iu.

              Zodziu, as cia nesistengiu kazko agituot uz AMD vardan idealogijos, tik aprasiau ka manau apie GPU IPC ir pacia VEGA apskritai. Pirkit jus del manes kad ir Matrox 😀

              • newdiamond parašė:

                O va jau Matrox grynai Pro rinkai…orientuotas
                Darbe naudojame ju produktus…oi kainytes :D:D

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Sakyciau tikslesnis zodis butu „specializuotos“ kortos. Matrox arklys yra multi-monitor setup’ai ir softas. „Pro“ rinka man labiau ta, kuri dirbama su 3D/CAD/HPC softu, kuris naudoja GPU akseleracija. Nu bet neesme cia kaip pavadinsi ka – 8 monitorius vienu metu paprastai irgi naujoja tik kazkokios srities profai 🙂

          • newdiamond parašė:

            tai reiskias AMD kalbos, kad jie labai jaudinasi del geimeriu ir jiems nori kurti nerealiausius produktus yra tik miglos putimas…

          • newdiamond parašė:

            PLius manau, kad Nvidia isleisti Volta geimeriams ne taip paprasta. Tas lustas yra ziauriai didelis, ir galbut ganai brangus…enterprise gali pirkti..o geimeriams reikia padaryti ir broko kieki atitinkama ir kaina, taip kad as speju, kad su Volta dekstopams yra dar kur Nvidia dirbti

            • kernel_panikuoja parašė:

              AMD’ui (jo valdybai), kaip ir bet kokiai kitai imonei, pirmiausiai rupi pelnas. Idejiskumu saskaitu neapmokesi 🙂 Visos apastaliskos ir mesijiskos kalbos apie zaidejus, kompiuterius ir pan. yra marketingo dalis. Nesakau, kad nera inzinieriu/produkto vadovu, kuriem tai nerupi – toks ju darbas. Tokie kaip Michael Clark ar Raja Koduri gal ir yra GPU/PC entuziastai, nes dirba arciau technikos, taciau jie vistiek darys taip, kaip jiem bus liepta is auksciau, bent orientaciskai.

              AMD yra vienintelis gamintojas, turintis didelio nasumo CPU ir GPU, todel enterprise’e jam atsiveria idomiu galimybiu, net nebutinai turint vienareiksmi technologini pranasuma pries konkurentus. Zen’as buvo kurtas EPYC’ui, kaip ir VEGA buvo pirmiausiai kurta ne RX serijai. Tai normalu, be to, net ir turint technologini pranasuma AMD’ui sunkiai sekesi atkovot rinka consumer high end segmente – tikriausiai pasiskaiciavo, kur investuoti labiau apsimokes ir tiek.

              Man is esmes tai netrukdo ir nelabai rupi, vertinu galutini produkta. Laukiu VEGA11 chip’o, nes VEGA10 nebuciau pirkes bet kuriuo atveju – man tiek galios nereik.

              Kas del NVIDIA – ji visada turi kelias chip’u versijas pagal dydi. Neturetu buti jokiu problemu padaryti mazesne Volt’a, kaip ir padare mazesni Pascal’i ar kitas seimas pries tai. Paprasciausiai tam nera butinybes, nes konkuruotu pati su savimi. 2018 Q1/Q2 gal kazka ir isems.

  2. newdiamond parašė:

    tai va apie ka kalba ir eina ! beje BC00 ir minejo tai…

    Nubraukiau puse ishsakytu zodziu vienoje temoje iskarto…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.