Ryšio operatoriai kaltina Omnitel sukčiavimu

Vakar žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, jog kai kurie Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriai suabejojo Omnitel Ryšių reguliavimo tarnybai suteikiamų duomenų tikrumu. Vienas iš didžiausių Lietuvoje mobiliojo ryšio tiekėjų kaltinamas tuo, jog specialiai bando išpūsti savo vartotojų ratą, nors realiai jis nėra toks didelis.

Omnitel suskubo atsakyti į šiuos pareiškimus. Omnitel tą pačia dieną Ryšių reguliavimo tarnybai išsiuntė prašymą atlikti tyrimą ir nustatyti, ar šalies mobiliojo ryšio operatorius duomenis apie turimų vartotojų skaičių surenka teisėtai ir ar Ryšių reguliavimo tarnybai duomenis pateikia laikydamasi tarnybos nustatytų reikalavimų.

Sunku pasakyti, kuo kiti ryšio operatoriai remdamiesi kaltina Omnitel, tačiau bus įdomu pažiūrėti, kaip į šią situaciją sureaguos RRT. Apie šį įvykį pasistengsime pranešti.

11 Komentarai

  1. ligonis parašė:

    galejo ir paskelbt del ko taip kaltina, o tai paskaicius sita straipsneli atrodo, kad koki episoda praleidai 😀

  2. Kiewliszki parašė:

    Na čia jau logiškai mąstant galima suprast dėl ko kaltina – omnitel būtent ir naudojasi ta korta, kad pas ją daugiausiai abonementų, tad manykit ten kur daugiausia tai ir geriausia. O žmones veikia bandos jausmas :). Konkurentam tas skaičių pūtimas nepatinka.

  3. pekinas parašė:

    ar ne omnitel gyresi, kad turi 1 000 000 klientu? siuolaikiniam standarte, manau svarbiausia yra kaina, nes kokybe jau baigia susivienodyt

  4. jooopt parašė:

    Deja kokybe tik didziuosiuose miestuose susivienodino. Reikia tik nuvaziuoti i tolimesnius kaimus arba einant i turistini zygi ir gali pamirsti Bite su Tele2.

  5. Kenji parašė:

    Nu kad bitė man ir gūdžiam miške veikia.

  6. pringl3s parašė:

    Jau nebe tie laikai, kai tik Omnitel veikė miškuose ar ten kokiuose kaimuose. Dabar kartais net ir pats Omnitel\’is negaudo kokiam rajone, nes papraščiausiai atjungė savo stotis daugely vietų. Tiek Bitė, tiek Tele2 veikia daugiau mažiau taip pat visoje lietuvoje. Juk dabar 2010, nebe tas laikas, juk investavo įmonės į ryšio plėtrą.

  7. MariusK parašė:

    Interneto su TELE2 miske gal ir nepanarsysi bet \"susiskombyt\" iseina. O omnitel panasus i m$… Niekad jie man nepatiko. Ir isvis jie laikosi ant verslo klientu.

  8. AP0323 parašė:

    pildyk atsisakiau, nors buvo super kaina, del rysio prastos kokybes, nuo kauno 30km ir rysys trukineja vienam miestelyje, gal dauboj jis yra ar kaip

  9. PauliusBa parašė:

    Tele2 kokybe nepasivijo. Sodybose, kaimuose ir miškuose ne tai, kad 3G nėra, bet ir viso ryšio, kai atitinkamose vietose Bitė siūlo 3.5G.

  10. aleluja parašė:

    Pavyzdys:
    Mūsų sodas yra 2 km nuo miesto. Mieste tikrai yra tele2 stočių. Sodas iš vienos pusės yra apsuptas neaukštų kalnų. Yra sodo namelis su rūsiu.

    Ryšio kokybė: jei pasiseks, bus įmanoma prisikambinti jei žmogus vaikšto lauke. Išlieka labai mažas šansas prisikambinti jei žmogus name. Ir nėra jokio šanso prisiskambinti jei žmogus rūsyje.

    BITĖs atvejis toje pačioje situacijoje. Gali prisiskambinti jei žmogus yra rūsyje (o kiti atvejai ir savaime aiškūs).

    Tai va. Tele2 ryšys yra geras laukuose, kur nėr jokių iškylumų

  11. suck4it parašė:

    Nezinau man dabar tele2(pildyk) daugiau ar maziau visur veike bite(labas) tas pats biesas kas tele2 pasidare.. Omnitelis gal siek tiek ir geriau veikia, bet tikrai ne belenkaip.. Seniau tai pamenu laikus kai turejau omniteli per sventes pas visus rysio 0 pasveikint nieko nepasveikinsi, o pas mane rysio pilna, bet uzspaudes laikau, nes sms\’ai brangus.. 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.