„Ryzen 2500U“ su „Vega“ grafika pastebėtas „HP Envy x360“ kompiuteryje

Labai įdomu, kokią spartą demonstruos „Ryzen“ architektūros mobilūs procesoriai su „Vega“ grafika. Kompiuterių su tokiais lustais išleidimas vis artėja, nes „HP Envy x360“ nešiojamo kompiuterio specifikacijose pastebėtas „Ryzen 2500U“ procesorius su „Vega“ grafika.

Panašu, kad „HP Envy x360“ taps pirmuoju nešiojamu kompiuteriu su „Ryzen“ APU procesoriumi. Kompiuteryje įmontuotas „Ryzen 2500U“ turės 4 branduolius, kurių bazinis dažnis bus 2.0 GHz, o turbo režime kils net iki 3.6 GHz. Kol kas neaišku kokias specifikacijas turės „Vega“ architektūros grafikos šerdis. Žvelgiant į „HP Envy x360“ specifikacijas kiek nemaloniai stebina, kad panaudotas tik vienas atminties modulis, o ne du. Taip neišnaudojamas dviejų kanalų atminties pralaidumas, kurį labai mėgsta grafikos procesoriai. Įdomu, kad kompiuteris turės 45 W maitinimo adapterį. Tai turėtų reikšti, kad pats kompiuteris naudos mažiau energijos net jį pilnai apkrovus.

1 Komentaras

  1. neblogai parašė:

    HP X360 turi modelių su pigiais AMD procesoriais, pvz A9 9410 (Stony Ridge). Tikėtina kad šis R5 2500U dedamas į tą pačią jau paruoštą platformą, taip stipriai pagreitinant išleidimą. Intel savo mobilius procesorius iki šiol pardavinėjo už nežmoniškas kainas (nuo i3- $220-$280 iki i7- ~$400), taigi turbūt AMD mieliau naujus greitus APU pardavinės šioje rinkoje, bent jau kol jų gamyba įsibėgės ir pilnai patenkins paklausą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.