„Ryzen 3000“ procesoriai turės 15 % didesnę spartą per taktą

Pranešama, kad pagrindinių plokščių gamintojai jau kuris laikas žaidžia su būsimais „Ryzen 3000“ procesoriais, kurie yra grįsti nauja „Zen 2“ architektūra. Tikinama, kad šie procesoriai siūlys net 15 % didesnę spartą per taktą. Nereikėtų tikėtis, kad tokį pagerėjimą matysime visose užduotyse, veikiau tai vienas ar keli rinktiniai testai. Kitur sparta pagerės daug kukliau. Tuo pačiu pranešama, kad naujieji procesoriai neturi problemų pasiekti 4.5 GHz dažnį, bet tuo pačiu nežinoma, ar tai galutiniai „Ryzen 3000“ procesorių pavyzdžiai. Tad procesoriai, kurie bus išleidžiami vasarą, gali turėti ir kiek didesnį dažnį.

AMD taip pat ruošia ir naujas X570 pagrindines plokštes. Paaiškėjo, kad jos turėjo kažkokią problemą su PCIe 4.0 standartu, bet dabar jau ruošiama nauja X570 pagrindinių plokščių revizija, kuri debiutuos maždaug liepą. Panašiu metu turi būti išleidžiami ir „Ryzen 3000“ procesoriai, seniau buvo minima liepos 7 diena. AMD išleis ir B550 pagrindines plokštes, kurios nesiūlys PCIe 4.0 technologijos.

Dar viena žinia nepatiks A320 pagrindinių plokščių turėtojams. Šios biudžetinės AM4 pagrindinės plokštės nepalaikys naujųjų „Ryzen 3000“ procesorių.

2 Komentarai

  1. Laimius parašė:

    Nezinau kodel, bet tikejausi daugiau. 15proc. Gerai, bet atrodo kad tiek imanoma pasiekti optimizuojant architektura ir draiverius

  2. BC00 parašė:

    Įdomu, ar tie 4,5 GHz čia Boost dažnis per geriausią branduolį su belekiek įtampos, ar tokiu dažniu geba veikti visi branduoliai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.