„Ryzen 5000“ serijos procesoriai, galimai, genda dažniau nei turėtų

„PowerGPU“ „Twitter“ žinutėje pareiškė, kad jiems teko susidurti su dideliu kiekiu neveikiančių „Ryzen 5000“ serijos procesorių. „Zen 3“ procesoriai būna sugedę iš karto ir sistema su jais nestartuoja. Tokie naujų produktų gedimai vadinami Dead On Arrival (DOA), arba lietuviškai atvyko miręs. Įprastai procesoriai genda labai retai ir jų gedimų kiekis retai kada siekia 1 %, bet žvelgiant į „PowerGPU“ patartį situacija atrodo kraupiai. Žvelgiant į skaičius matome, kad jiems teko net 16 % sugedusių „Ryzen 5950X“ procesorių, „Ryzen 9 5900X“ gedimų kiekis siekė 8 %, „Ryzen 7 5800X“ modeliui teko 4 % gedimų, kai „Ryzen 5 5600X“ procesorių gedimai buvo mažiausi (2,5 %). Žinoma, šią statistiką reikia vertinti labai atsargiai, nes imtis yra gan maža, gal „PowerGPU“ tiesiog teko defektuotos partijos „Zen 3“ procesorių. AMD situacijos kol kas nekomentuoja.

  • „AMD Ryzen 5950x“ x50 vnt. 8 DOA
  • „AMD Ryzen 5900x“ x50 vnt. 4 DOA
  • „AMD Ryzen 5800x“ x100 vnt. 4 DOA
  • „AMD Ryzen 5600x“ x120 vnt. 3 DOA

11 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Kazkas konteineri su sandeliu supainiojo turbut 🙂

  2. PCmaster2000 parašė:

    Taip ir maniau, kad 5versija gęs…

  3. EgidijusL parašė:

    O jie skelbė iš kur juos pirko? Gal kokia „juodoji rinka“ yra, kurioje vaikšto išbrokuoti AMD procai? 🙂

  4. tomaxsas parašė:

    Prižiūriu, atnaujinu šeimos, giminių PC. Visada rinkausi Intel. Paskutiniai 2 PC buvo su ryzen 3200G ir A320M mobo. Nu ir abu problematiški. Daugiau tokios klaidos nedarysiu. Su intel nebuvo niekada jokių nesamonių.

    • EgidijusL parašė:

      Pas mane panašiai, varvinau seilę dėl Ryzen, man vienas vis burbėjo imk intel. Na ką, pasiėmiau Ryzen ir tenka dabar su Windows dėl undervolting per CTR… :/ ir USB portų greičių problemos.. (dėl draivų, rašo jog ant linux viskas ok)/

    • sqt3ris parašė:

      na nzn , as pazystamiem ir ryzena ne 1 surinkes neturi niekas problemu gal ,kad A chipo niekad neimiau. Pats su 2700+b450 sedziu ir vargo nemates.

  5. BC00 parašė:

    Aš paskutiniu metu turėjau reikalą su OEMiniu 4650G, kuris pasižymėjo lenktu pin’u. Sunkiai įsispraudė į lizdą, bet veikia, ne DOA 🙂

  6. gedz parašė:

    na akivaizdu, kad DOA dazni susieti su kokybiskai pagamintu chipu patikimumu gali buti apgaulinga. nu jei nusipirkai dideli kieki ir visi gerai veike, bet po kurio laiko visi sugedo, na taip, prastas patikimumas be gincu. cia labiau grandineles silpnybes nuo fabriko iki parduotuves kazkurioje vietoje.

  7. EscO parašė:

    Kalant vinis į AMD karstą tai man buvo black screen (UNRAID) problemos su Rx5700, bet pardavus kažkaip susitvarkė 😀

  8. Maariux parašė:

    Po šituo postu wccfteche įdomių komentarų yra (kas neįprasta tam saitui). Gan tikėtinas fake news faktorius, kiti sako mindfactory 0.1-1.0% gedimo reitingas. Tiesa, jokia pusė šaltinių į medžiagą neatskleidžia.

  9. kernelis parašė:

    As irgi turejau „niuansu“ su savo AMD build’u, bet kai mano workloaduose atitikmuo pagal sparta yra 9900K, kuris pirkimo metu buvo vos ne 2 kart brangesnis, tai nesigailiu 🙂 Linux experience’u pastaruoju metu irgi kiek nusivyles. Tokia nuojauta, kad ateityje gali tekt migruot prie Apple ARM based daikto, tik kokios 2-3 kartos, kai apdirbs normaliai viska 🙂 Dabar kai yra VM’ai ir konteineriai, tai man Linux runinti ant host’o nera taip jau butina, labiau nice to have. Va tik su zaidimais butu blogai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.