„Ryzen 7 47000GE“ dirba su 4333 MHz atmintimi

„Renoir“ APU procesoriai staliniams kompiuteriams bus išleidžiami artimiausiu metu. Mes jau žinome daugelio modelių specifikacijas, bet procesorius vis tiek gaubia paslapties šydas. Kadangi tai monolitiniai lustai, visiems buvo labai įdomu, kaip veiks „Infinity Fabric“ ir koks bus maksimalus atminties dažnis. Esami „Ryzen“ procesoriai gali pasiekti iki 1900 FCLK dažnį, o tai leidžia naudoti 3800 MHz atmintį. Žinoma, atminties dažnį galima pakelti ir daugiau, bet tada teks mažinti FCLK dažnį perpus, o tai atima spartos.

Teclab“ iš kažkur jau gavo „Ryzen 7 4700GE“ inžinerinį pavyzdį ir išbandė atminties posistemę. Inžinerinis pavyzdys turėjo tik 3,0/4,0 GHz dažnį, bet jis buvo pakeltas iki 4,35 GHz. Procesorius sugebėjo veikti su 4333 MHz atmintimi išlaikant 1:1 santykį su „Infinity Fabric“. Tai reiškia, kad IF veikė 2166 MHz. Teigiama, kad šio procesoriaus maksimalus IF dažnis yra 2200 MHz, o tai suteikia 4400 MHz atminties palaikymą. Kadangi tai monolitinis lustas, tai jo ir atsako laikas yra geresnis lyginant su „Ryzen 3000“ serijos procesoriais. Bandyto procesoriaus atminties posistemės atsako laikas buvo 47,6 ns, kai branduoliai veikė 4,35 GHz dažniu, o atmintis tiksėjo 4333 MHz. Priklausomai nuo DRAM dažnio, „Ryzen 3000“ serijos procesoriai turi maždaug 60-70 ns atminties posistemės atsako laiką.

1 Komentaras

  1. SoTOP parašė:

    Bus įdomus produktai. Kaip ženkliai mažesni atsako laikai(nors prie 47ns dauguma nepriartės), lyginant su standartiniais Zen2, paveiks greitį, kiek naudos iš didesnio IF greičio bus gaunama, plius pasiekiami didesni atminties greičiai iGPU spartai turėtų labai teigiamai atsiliepti. Jau akivaizdžiai senstelėję Zen APU buvo prasti tiek kainos tiek greičio atžvilgiu, čia turėtų būti pastebimai geresni variantai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.